Foto: F64

Dobeles novadā meklējama kāda vieta, par kuru vēstures lappusēs informācija ir visai skopa, tomēr tāpēc ne mazāk vilinoša – tā ir Brūnu muiža.

Brūnu muižu mēdza dēvēt arī par Līzes muižu ("Elisenhof"). Iespējams, ka muiža izveidojusies Brunu (Brūnu) māju vietā, kas minētas 1779. gada dokumentācijās. Spriežot pēc saglabātajiem vēsturiskajiem materiāliem, Brūnu muiža izveidota 19. gadsimta sākumā, kur saimniekojuši Rekes. Tajā laikā, domājams, arī tapusi skaistā kungu māja, kur vēlāk apmetusies ģimene, liecina Annenieku bibliotēkas apkopotā informācija "Tūrisma Gidam".

Dobeles novada tūrisma informācijas centra atrastajos izrakstos teikts, ka Otrā pasaules kara laikā visas ēkas stipri cietušas, par ko liecina arī foto.

Kā "Tūrisma Gidam" pastāstīja Annenieku bibliotēkas pārstāvji, vēlāk Raiņa vārdā nosauktais kolhozs atjaunojis lopu kūtis, bet muižas ēkā izbūvēti dzīvokļi lopkopjiem.

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus. Tāpat "Tūrisma Gids" atgādina, ka, dodoties ārpus mājas, nepieciešams ievērot "divi un divi" principu – nedoties vairāk par diviem cilvēkiem (ja vien neesat vienas ģimenes locekļi vai vienā saimniecībā dzīvojošie), kā arī ievērot divu metru distanci.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!