Foto: DELFI

Sventes jeb Jaunsventes muiža atrodas Daugavpils novadā, un ir lielisks apskates objekts, ko iekļaut nelielā ceļojumā pa šo pusi. Vēl jo vairāk – ja vēsturisku ēku iepazīšana ir tava sirdslieta.

1912. gadā Plāteru-Zībergu dzimta uzbūvēja nelielu muižu vēlīna baroka un agrīnā klasicisma formās. Drīz vien ēkā tika ierīkota latviešu pamatskola, Otrā pasaules kara gados tur bija hospitālis, bet pēc tam skaistajā ēkā atkal atgriezās skolēnu čalas. Rosība tur bija līdz 1976. gadam, kad tika nolemts bērnus izglītot citās telpās. Ēka tika pamesta un nonāca postā, līdz 2003. gadā tika nolemts Jaunsventes muižu atjaunot un divus gadus vēlāk ierīkot viesnīcu, skaidrots Sventes pagasta pārvaldes mājaslapā.

Šobrīd ēka ir vareni uzposta un nudien izstrāvo īpašu šarmu. Īpaši pievilcīgs ir gan balkons, gan arī teritorijā meklējamā strūklaka, kas saplūst vienotā stilā.
Foto: DELFI
Kas interesanti, turpat, vien dažu soļu attālumā, atrodas arī Militārās tehnikas muzejs, kas arī ir apskates vērts. Savukārt, kādas interesantas vietas vēl apciemot Daugavpils novadā, atradīsi te.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!