Diženā Jaunmoku pils, kas celta 1901. gadā, ir ievērības vērta. Lai arī tagad, ņemot vērā ārkārtējo situāciju valstī, tur ir klusāk nekā parasti, tās apkārtnē ir skaisti tik un tā – par sevi liek manīt pavasaris.

Jaunmoku pils celta kā toreizējā Rīgas mēra Džordža Armitsteda ģimenes vasaras rezidence un medību pils. Tajā atrodami Latvijai neraksturīgi un brīnumskaisti objekti un smalkas detaļas. Vilhelms Ludvigs Nikolajs Bokslafs bija projektējis vairākas slavenas ēkas un pilis Latvijā. Tieši šim slavenajam meistaram, ar ko sadarbojās arī galvaspilsētas attīstībā, arī Rīgas mērs Armitsteds pasūtīja savu pili, ko bija iecerējis celt kalniņā, gleznainā apvidū ne visai tālu no Tukuma. Vairāk par tās vēsturi lasi šeit.

Tāpat Jaunmoku pili var iepazīt, dodoties attālinātā tūrē šeit, bet par to, kā Jaunmoku pils muzejs virtuāli iepazīstinās ar īpašām ekspozīcijām, lasi te.

Turpinājumā skaists ieskats no pavasarīgās Jaunmoku pils apkārtnes.

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus. Tāpat "Tūrisma Gids" atgādina, ka, dodoties ārpus mājas, nepieciešams ievērot "divi un divi" principu – nedoties vairāk par diviem cilvēkiem (ja vien neesat vienas ģimenes locekļi vai vienā saimniecībā dzīvojošie), kā arī ievērot divu metru distanci.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!