Aknīstes novadā ir vairāki ievērojami apskates objekti. Viena no vietām, ko vērts šajā pusē apskatīt, ir Gārsenes pils, kas priecē ar savu arhitektūru un apkārtni.

Gārsenes pils būvēta laikā no 1856. gada līdz 1860. gadam. Sākumā uzcelta pils divstāvīgā daļa, bet otrs, proti, zemākais spārns uzcelts 1885. gadā, jo pils pēdējam baronam un viņa sievai esošā pils likusies par šauru. 1939. gadā pils pārbūvēta skolas vajadzībām, līdz pat 2015. gadam tajā darbojās Gārsenes pamatskola.

Lielāko divstāvu pils daļu papildina apaļš četrstūrveida stūra tornis, bet vienstāva daļu – apaļš tornis. Fasādi interesantu un dzīvīgu padara logu ailes, kas ir sagrupētas gan pa divi, gan pa trīs. Gārsenes pilī saglabājušās durvis ar stiklotu augšējo daļu, kā arī apgleznota podiņu krāsns.

Kas nav mazsvarīgi, pils apkārtne un no tās netālu atrodamās takas ļaus izlocīt kājas un mierpilni atpūsties.

Ko vēl apskatīt Aknīstes novadā, meklē te, savukārt skaistos Māra Stiprā foto ar Gārsenes pili un tās apkārtni lūko turpinājumā!

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!