Ērgļu novada Jumurdas pagastā meklējama kāda skaista vieta nesteidzīgām pastaigām. Tā ir Jumurdas muiža, kuru apjož romantisks muižas parks.

Skaistā Jumurdas muiža divus gadsimtus bijusi Tīzenhauzenu dzimtas īpašums, bet 19. gadsimta otrajā pusē Jumurdas muiža nonāca Tranzē dzimtas īpašumā. Šobrīd romantiskajās ēkās un teritorijā atrodas atpūtas komplekss, "Tūrisma Gids" skaidroja iepriekš.

Muižas parkā, kas veidots 18. un 19. gadsimta mijā, meklējami diži ozoli, kā arī netālu atrodas Jumurdas ezers, kura ūdens spogulī atspīd viss apkārtnes krāšņums. Ezers stiepjas 177 hektāru platībā, kā arī tajā atrodamas vairākas salas, kas labi saskatāmas no krasta. Protams, gana interesanta muižas parka sastāvdaļa ir arī ūdenstornis, kurā iespējams uzkāpt un pavērot brīnišķīgo rudens ainavu no augšas.

Turpinājumā fotogrāfa Māra Stiprā iemūžinātie mirkļi no Jumurdas muižas apkārtnes.

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!