Foto: Publicitātes attēli

Latvijas robežai tuvu esošā Pakrojas muiža aicina pavasari sagaidīt ziedu jūrā, kur pirmo reizi tiek organizēts Pavasara ziedu festivāls, kas sāksies 7.maijā. Tajā muižas dārzs apmeklētājus aizraus ar pieciem miljoniem ziedu, turklāt festivāls turpināsies visu maiju.

Muižā "Tūrisma Gidam" stāstīja, ka Pakrojas muižas puķkopis jau vairākus gadus lolo šo projektu un, sadarbojoties ar Nīderlandes ziedu audzētājiem, ir izvēlējies vairāk nekā dažādas 250 šķirnes – tulpes, narcises, hiacintes, muskares un citas. Kopumā desmit hektāru lielā Pakrojas muižas teritorijā ir iestādīti pieci miljoni puķu sīpolu.

Festivāla laikā darbosies "Pavasara ziedu galerija", kurā būs iespējams dzirdēt profesionālu puķkopju un botāniķu ieteikumus, konsultēties, iegādāties labas kvalitātes augu vai ziedu kompozīciju, nobaudīt garšīgo jaunības eliksīru un vienkārši atgūt dvēseles mieru.

Darbosies manufaktūras, Žaldoks brūvēs alu, bet spirta meistars savā rūpnīcā gatavos savus labākos dzērienus. Parfimērs destilēs pirmos ziedus un gatavos smaržojošas eļļas, bet muižas mehāniķi vadīs un remontēs Barona jaunākās kolekcijas automobiļus.

Pakrojas muižas viesiem būs arī unikāla iespēja redzēt īstu 19. gadsimta beigu muižas daktera kabinetu un viņa slepeno izklaižu vietu — Panoptikumu.

Pakrojas muiža ir ne vien Lietuvā lielākā muižas saimniecība, bet arī viena no 18 pievilcīgākajiem kultūras tūrisma vietām Eiropā, kas ir ieguvusi "Gada tūrisma objekts 2019" un "Gada tūrisma objekts 2021" nominācijas. Pakrojas muižā apmeklētāji var iepazīties ar atjaunoto 19. gadsimta beigu līdz 20. gadsimta sākuma muižas dzīvi, kā arī ar muižas rīkotajām izglītojošajām programmām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!