Viesnīca "Sventes muiža" grupām no 10 personām turpmāk piedāvās teatralizētu ekskursiju kopā ar muižas galma dāmu. Ekskursijas laikā būšot iespēja izzināt muižas vēsturi – tās attīstības posmus, noklausīties stāstus par grāfiem Plāteriem, kas cēluši ne vien muižu, bet arī Sventes Romas katoļu baznīcu, pastāstīja Daugavpils tūrisma speciāliste Lolita Kozlovska.

Galma dāma pastāstīšot par muižas saimniecisko un saviesīgo dzīvi. Ekskursijas laikā varēs aplūkot greznos muižas kamīnus, noklausīties teikas par muižas Balto dāmu un Sventes ezeru. Bet noslēgumā visus gaida neliels cienasts. Cena vienam cilvēkam ir pieci eiro. Muižas galma dāmas lomā iejutīsies gide Irēna Voitāne, kura ir arī Daugavpils cietokšņa vēsturisko tērpu kolekcijas "Atmiņu lādes" saimniece.

Jaunsventes muižas ēku, tagad Sventes muižu, 1912. gadā uzcēla grāfs Mihails Plāters-Zībergs, kurš bija divu Latgales pazīstamu un bagātu dzimtu pēctecis. Kopš 2005. gada te darbojas četru zvaigžņu viesnīca "Sventes muiža", kurai līdzās atrodas Kara tehnikas kolekcija.

Pieteikšanās ekskursijai pa tālruni +371 65427822, +28445541, info@sventehotel.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!