Foto: F64
Kādreiz varens un dižs, tagad laika pirksta skarts un nedaudz piemirsts – tāds ir daudzu tūrisma objektu liktenis pasaulē un arī Latvijā.

Viena no šādām vietām ir arī Lustes pils, kas atrodas Jaunbērzes pagastā, Dobeles novadā. Kā teikts Dobeles novada mājaslapā, Lustes pils celta 1775. gadā. Par tās arhitektu tiek uzskatīts Severīns Jensens. Pils celta kā Kurzemes pēdējā hercoga Pētera Bīrona medību pils.

Par kādreiz grezno parku ar dažādiem eksotiskiem augiem, kas ieskāvuši pili, šodien vēsta tikai pavasarī pakājē ziedošās savvaļas tulpes. Un arī par agrāko nama šarmu liecina tikai pils spēcīgie mūri, kas cīnās ar dabas untumiem un laiku.

Turpinājumā piedāvājam nelielu fotoekskursiju pa Lustes pilsdrupu apkārtni.

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus. Tāpat "Tūrisma Gids" atgādina, ka, dodoties ārpus mājas, nepieciešams ievērot "divi un divi" principu – nedoties vairāk par diviem cilvēkiem (ja vien neesat vienas ģimenes locekļi), kā arī ievērot divu metru distanci.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!