Foto: F64
Kādreiz priecējusi ar savu spozmi, šobrīd vien ar aprisēm atgādina par kādreizējo varenību – tas ir stāsts par Sējas muižu Sējas novadā.

Muiža celta 1766. gadā, bet pārbūvēta no 1883. līdz 1885. gadam. Kā teikts Sējas novada pašvaldības mājaslapā, Sējas muižas ēka piederējusi vācu baroniem, kuri vasarās braukuši te atpūsties. No 1751. gada līdz pat agrārreformai 1920. gadā Sējas muiža piederēja fon Duntenu dzimtai. Tā kā grāfam bijušas rezidences arī citviet Latvijā un pasaulē, viņa prombūtnes laikā galvenais muižā bijis muižkungs Tors, vēlāk muižkungs Apsītis un vagars Siliņš.

Muiža kalpojusi dažādiem nolūkiem, šobrīd ēka ir visai skumjā paskatā – tā ir sabrukuma stāvoklī, tikai ar aprisēm atgādinot par kādreizējo godību.

Turpinājumā piedāvājam nelielu fotoekskursiju pa pamestās muižas apkārtni.

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus. Tāpat "Tūrisma Gids" atgādina, ka, dodoties ārpus mājas, nepieciešams ievērot "divi un divi" principu – nedoties vairāk par diviem cilvēkiem (ja vien neesat vienas ģimenes locekļi), kā arī ievērot divu metru distanci.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!