Foto: Publicitātes foto
Vai esat peldējušies abos lielākajos Latvijas ezeros – Rāznā un Lubānā? Rēzeknes novads piedāvā šīs ekskluzīvās izklaides un vēl daudz ko citu!

Plānojot vasaras atvaļinājumu, iesakām ielūkoties Rēzeknes novadā, kura daudzveidīgajā ainavā plašais Lubāna līdzenums mijas ar krāšņo Rāznavas pauguraini ar lielākajām augstienēm – Lielo Liepu kalnu un Mākoņkalnu. Acis priecē lielākie Latvijas ezeri - Rāzna un Lubāns - ar smilšainām pludmalēm, iespējām peldēties, makšķerēt un pat izbraukt ar buru jahtu.

Informācija par Rēzeknes novada tūrisma galamērķiem atrodama http://rezeknesnovads.lv/turisms/

Lai pilnvērtīgāk izbaudītu vasaras dienas, savas aktivitātes iesakām pieskaņot daudzveidīgajiem kultūras pasākumiem, kas visas vasaras garumā notiek Rēzeknes novadā.

6. jūlijā brauciet atklāt Lubānu, jo tad sāksies Lubāna ezera ceļotāju diena "No akmens laikmeta līdz mūsdienām".

Caur kulināro mantojumu, māla trauku izgatavošanas tradīcijām, ārstniecības augu darbnīcu, izdzīvošanas prasmju un medību iemaņu apgūšanas mākslu ceļotāji varēs iepazīties ar kultūrvēsturisko mantojumu, kas savīsies kopā ar mūsdienām – nakts laivojumu pa neskartās dabas ieskauto Aiviekstes upi, došanos pārgājienos un aktivitātēs dabā, iepazīstot dabas vērtības unikālajā Lubāna mitrājā.

Apciemojot Lubānu, nepaejiet garām ūdens tūrisma attīstības centram "Bāka", https://baka.rezeknesnovads.lv, kas piedāvā dažādas aktīvās atpūtas iespējas - spēlēt volejbolu, tenisu, vizināties ar ūdensslēpēm aiz motorlaivas pa ezeru, kā arī izbraukt ar airu laivu pa Kvāpānu dīķiem. Visām aktivitātēm inventārs ir pieejams centrā "Bāka".

Foto:Valts Kleins

Rāznas vilinājums vislabāk atklāsies 13. jūlijā, kad notiks Rāznas Nacionālā parka ceļotāju diena

Latgales vēsturiskajam novadam raksturīgās ainavas ar pilskalniem, ezeriem un mežiem, ar viensētām un baznīcām, par Latgales jūru dēvētais Rāznas ezers ar buru kuģi, leģendām apvītais Mākoņkalns ar Volkenbergas pilsdrupām, dabas un tūrisma piedāvājumu daudzveidība – tas viss ir atrodams Rāznas Nacionālajā parkā.

Tūkstošveidīgs ir Rāznas ezers, tas vilina gan makšķerniekus, gan romantiskos zvaigžņu vērotājus, jo runā, ka Rāznā, kas ir pēc virsmas platības otrs lielākais ezers Latvijā, klusās vasaras naktīs var vislabāk vērot zvaigznes, kas atspīd milzīgajā ezera ūdens klaidā.

Romantikas cienītājiem noteikti patiks vērot Rāznas tāles no buru jahtas "Sea Esta", kas sniedz savus pakalpojumus tūristu grupām.

Savukārt makšķernieki novērtēs to, ka Rāznā novērotas 26 sugu zivis, tai skaitā retās lašveidīgās zivis - repsis, sīga un sniedze. Ja nav savas laivas, var izmantot ekskluzīvu piedāvājumu- satikties ar Rāznas ezera makšķerēšanas gidu, kas nodrošinās gan laivu, gan gudru padomu. http://rezeknesnovads.lv/raznas-breksi-copes-gids/

Jūlija vidū jau tradicionāli notiks Rēzeknes novada dienas, kas šoreiz noritēs četrās vietās.


Svētki sāksies 13. jūlijā Rēzeknes novada Nagļu ciemā ar Zvejnieku dienām. No rīta līdz vakaram notiks dažādas aktivitātes, gan makšķerēšana, gan sportošana, gan izklaides bērniem, savukārt vakara izskaņā visi tiks aicināti uz svētku koncertu.

19. jūlijā Lendžos notiks Veselības veicināšanas festivāls, kurā tiks piedāvāta radoša, aktīva un sportiska programma ģimenēm un bērniem. Festivāla noslēgumā – koncerts, kurā muzicēs Arnis Slobožaņins, Inokentijs Mārpls, Ivo Fomins un "Kingi".

20. jūlijā visi laipni aicināti uz Kaunatas pagastu pie Rāznas. Jau no paša rīta Iļjas gadatirgū varēs iegādāties dažādus gardumus un amatnieku darinājumus, tad sāksies jauno ģimeņu svētki un veselības veicināšanas festivāls, bet vakara izskaņā muzicēs jaunie Rēzeknes novada talanti – grupa "Žvūrgzdyni", kā arī "Latgalīšu reps", Juris Ostrovskis un "Dvinskas muzikanti", "Gandreiž 10nīkā", Agris Semēvics (100.debija), "Sestā Jūdz

Rēzeknes novada dienas noslēgsies 21. jūlijā ar izsmalcināto mākslu un garšu festivālu "Mākslas pikniks" Lūznavas muižā. Mākslas piknika laikā Lūznavas muižā un tās parkā mīsies mūzikas, teātra, laikmetīgās dejas, meistarklašu, kulinārijas un citas norises, ļaujot nesteidzīgi pavadīt notikumiem piepildītu vasaras svētdienu. Muzikālajai baudai šogad sarūpēta dažāda mūzikas programma – džeza trio "The CieL Experience" (ASV), instrumentālā grupa "Subtilu Z" (Lietuva), čigānu-džeza mūzikas trio "Titoks" (Igaunija), turbofolka grupa "Oranžās brīvdienas", indipopa grupa "Sus Dungo", bet dienu noslēgs koncertprogramma "Nepāriet", kurā Imanta Kalniņa mūzikā satiekas mūziķis Shipsea un domubiedru grupa.

Foto: Valdis Osiņš

Ne mazāk krāšņa būs vasaras izskaņa, jo 28. - 31. augustā Lūznavas muižā notiks pirmais Baltijas džeza festivāls "Škiuņa džezs". Izdzīvosim džeza mūzikas burvību Latgalē, īpašajā Lūznavas muižas kompleksa vidē.

Brauciet uz Rēzeknes novadu! Kā teicis mūsu novadnieks, rakstnieks Jānis Klīdzējs - otras tādas debešu puses nav visā pasaulē!


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!