Foto: Publicitātes foto
Vai zināji, ka Gaujas posmu ar Latvijā iespaidīgākajiem smilšakmens atsegumiem abās pusēs mēdz dēvēt arī par Gaujas kanjonu? Šo ūdens ceļu no Cēsīm līdz Līgatnei ir iecienījuši laivotāji, jo te vienas dienas laikā var izbaudīt satriecoši skaistus skatus, mazliet "pavingrot" pa krācēm un lieliski izvēdināt galvu.

Gleznainais laivošanas maršruts Cēsis–Līgatne ļauj aplūkot iespaidīgus smilšakmens atsegumus abās upes pusēs, tostarp Briedīšu, Edernieku, Līņu, u.c. iežus un izbraukt Ķūķu krāces. Tas ir populārākais no pieciem maršrutiem pa Gauju, kas iekļauts laivu nomas "River Adventures" piedāvājumā.

"Tā ir fantastiska iespēja izbaudīt Latvijas dabas skaistumu un labi atpūsties. Pats esmu izstaigājis krastus ar kājām, daudzas reizes izbraucis visus maršrutus no viena gala līdz otram, lai būtu pārliecināts, ka šis brauciens ar laivām pa Gauju sagādās tikai un vienīgi pozitīvas emocijas," stāsta uzņēmuma dibinātājs, pieredzējušais piedzīvojumu tūrisma aktivitāšu organizētājs un zīmola "Sigulda Adventures" izveidotājs Ivars Beitāns.

Laivu noma Vidzemē radīta ar mērķi sniegt labāko iespējamo pakalpojumu tiem, kuri meklē un novērtē kvalitāti, godīgumu pret klientiem, kā arī precīzu un uzticamu servisu. Pats zīmola izveidotājs saka, ka šis, iespējams, ir labākais pakalpojums laivošanas tirgū.

"Līdz sīkumiem pārdomāta un klientiem ērta laivu noma. Ja patīk, var nodēvēt arī par "biznesa klases" laivošanas pakalpojumu. Mans mērķis bija izvairīties no mūžīgajām problēmām, kas brīvdienas uz ūdens padara grūti plānojamas un pārāk daudz bojā garastāvokli," tā Ivars Beitāns.

"River Adventures" piedāvātie laivu maršruti pa Gauju patiešām ir ļoti dažādi gan pēc ilguma, gan sarežģītības pakāpes. Var pavadīt četras vai piecas stundas, baudot kādu aptuveni 15–25 km garu Gaujas posmu starp Cēsīm un Siguldu, bet var arī uz upes pavadīt divas dienas, nobraucot visu maršrutu starp abām pilsētām. Nakšņošanai piemērotu vietu Gaujas krastos, Nacionālajā parkā netrūkst.

Visiem maršrutiem uzņēmums nodrošina pārdomātu augstas klases servisu. Tā ir braucējiem vispiemērotāko laivu un airu izvēle, drošai un komfortablai braukšanai nepieciešamais aprīkojums, ērta laivu rezervēšana tiešsaistē, kā arī pieredzējušu instruktoru un servisa komandas atbalsts.

Beitāns īpaši lepojas ar moderno tiešsaistes rezervācijas sistēmu, kurā laivotāji ātri un ērti saplānot visu piedzīvojumu – laivas braucienu pa Gauju –, ne mirkli nešauboties, ka tiks saņemts labs pakalpojums.

"River Adventures" laivu noma piedāvā jaunus un kvalitatīvus peldlīdzekļus (kajakus, kanoe, SUP dēļus) no pasaulē labākajiem ražotājiem. Sev ko piemērotu atradīs gan ģimenes ar bērniem, gan aktīvas atpūtas piekritēji, gan vienkārša, relaksējoša brauciena baudītāji. Jāpiebilst, ka Kanādā ražotās laivas ir patiešām glītas, tādēļ labi izskatīsies arī brīvdienu fotogrāfijās.

Brauciena rezervēšanu var veikt pēc maršruta, laivas veida un pēc datuma. Kad ir izvēlēti šie trīs parametri, sistēma piedāvā labāko variantu. Savukārt pēc tam, ierakstot braucēju svaru un augumu, tiek piemeklēti konkrētajiem laivotājiem piemērotākie airi un laiva. Jā, arī bērniem no četru gadu vecuma.

Tas nozīmē, ka nekur nav jāzvana, nav jākaulējas par cenu, nav jādomā, kā laivu dabūt uz upi. Uzņēmuma mājaslapā www.riveradventures.lv vienkārši jāizvēlas laiva, maršruts, laiks, turpat arī jāsamaksā. Rezervēšanu lieliski var veikt arī telefonā, dzerot tēju. Un viss – atpūtas brauciens ar laivu pa Gauju ir noorganizēts! Atliek vien sapakot mantas un doties uz upi.

Rezervētās laivas un visu laivošanai nepieciešamo inventāru "River Adventures" darbinieki noliktajā laikā nogādās brauciena sākumpunktā, bet pēc brauciena sagaidīs beigu punktā un aizvedīs laivotājus atpakaļ pie auto. Tāpat laivošanai palīdzēs sagatavoties zinoši instruktori. Šī ir ļoti svarīga laba servisa sastāvdaļa, un atpūtnieki patiešām novērtē darbinieku kompetenci un rūpes par klientiem pirms un pēc laivošanas.

"Iespējams, kādam varētu šķist, ka tie ir tīrie sīkumi. Bet tā nav. Cilvēki novērtē kvalitatīvu pakalpojumu un atgriežas vēlreiz. Izbrauc ar kolēģiem, pēc tam saorganizē atpūtu saviem bērniem. Nosvin dzimšanas dienu kopā ar draugiem, pēc tam uzdāvina braucienu brāļiem vai māsām," atklāj Ivars Beitāns.

Patlaban "River Adventures" piedāvā laivu maršrutus pa Gauju, taču, pavasarī un rudenī, kad būs pietiekams ūdens līmenis, tad tiks piedāvātas arī laivošanas iespējas Amatas lejtecē un Braslā.

"River Adventures" ir daļa no "Sigulda Adventures" piedāvāto pakalpojumu klāsta. Tāpēc ar mērķi iepazīstināt cilvēkus ar jauno, augstas kvalitātes laivu nomas pakalpojumu šobrīd ir spēkā akcija, kuras laikā jebkuram no mājas lapā SiguldaAdventures.com iegādātajam pakalpojumam (lidojumam ar "Zērgli" vai "Aerodium" vēja tunelī, braucienam ar vagoniņu, gumijlēkšanai vai "Smart bike") – papildu pirkumam saņemsiet dāvanu karti desmit eiro vērtībā "River Adventures" piedzīvojamam.

Izmanto atlaižu kodu RIVERDELFI, veicot laivas vai cita peldlīdzekļa rezervāciju vai pērkot River Adventures dāvanu karti online www.siguldaadventures.com un saņem 10% atlaidi savam pirkumam. Atlaižu kods derīgs līdz 31.10.2021.

Rezervācijas un info: www.riveradventures.lv

Telefons: +371 27333300

E-pasts: info@riveradventures.lv

"Facebook": https://www.facebook.com/SiguldaAdventures

"Instagram": https://www.instagram.com/sigulda_adventures/

"YouTube": https://www.youtube.com/c/SiguldaAdventures

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!