Foto: Publicitātes foto
Vasara rit pilnā sparā, un tas nozīmē, ka ir īstais laiks, lai dotos atpūsties pie dabas. Ikdienā dodoties uz darbu, noteikti, ka ikvienam cilvēkam uzkrājas nogurums, kuru aizkliedēt var tikai un vienīgi atpūšoties. Nav pat jādodas tālā ceļojumā uz siltajām zemēm. Pietiek atrasties tepat - Latvijā. Ar šeit var lieliski baudīt siltās vasaras dienas pēc sirds patikas. Ja esi nolēmis savā atvaļinājumā doties pie dabas, tad Tev noteikti vajadzēs sagatavoties šai atpūtai. Raksta turpinājumā būs daži ieteikumi par to, kas nepieciešams, ja vēlies atpūsties pie dabas.

Ja pie dabas plāno pavadīt vairākas dienas, tad Tev noteikti ir jāpaņem līdzi telts, kurā nakšņot. Protams, var doties uz tādu vietu, kur ir kempingi ar pieejamām mājiņām, taču vislabāk sajust to, ka esi dabā, varēsi, ja nakšņosi teltī. Ja Tev pašam vēl nav telts, tad ir laiks doties uz veikalu un tādu iegādāties. Izvēlies telti, kas ir pietiekami liela, lai visiem cilvēkiem, kuri plāno tajā nakšņot, būtu pietiekami daudz vietas. Vislabak būs, ja izvēlēsies tādu telti, kam ir neliela priekštelpiņa, tādējādi varēsi tur glabāt gan apavus, gan somas. Līdz ar to pašā teltī būs vairāk vietas.

Noteikti ir jāparūpējas par guļammaisiem. Mūsdienās ir pieejami visdažādākie. Ir pat tādi, kuros būs silti pat, ja ārā ir mīnus grādi pēc celsija. Atliek vien izvēlēties sev piemērotāko. Drošības pēc vari paņemt līdzi vēl kādu segu. Ja dodies atpūtā ar automāšīnu, tad vispār bez problēmām – vari paņemt vairākas lietas līdzi.

Ir cilvēki, kuri nav pieraduši gulēt teltīs, jo tajās ir grūti nodrošināt tādu komfortu kā mājās. Protams, ka gulēšana teltī būs pavisam citādāka, nekā gulēšana gultā. Tomēr pietiekamu komfortu var nodrošināt arī teltī. Viens no variantiem ir piepūšamais matracis. Aizņems maz vietas, kā arī būs ērtāka gulēšana. Taču, ja vēlies pavisam labi izgulēties, tad ceļojumā vari paņemt līdzi virsmatraci. Virsmatrači ir pieejami dažādos izmēros. Piemēram, Dormeo virsmatrači ir paredzēti dažādiem izbraucieniem, tie ir ērti salokāmi un aizņem ļoti maz vietas.

Dodoties atpūtā ir arī jāparūpējas par pārtiku. Uz ugunskura var pagatavot dažādus ēdienus, un tie noteikti garšos daudz labāk par ikdienā gatavotajiem. Ņemot līdzi pārtikas produktus, jādomā par to, kā tie tiks uzglabāti. Vislabāk, ja Tev līdzi būs gan termo soma, ja vēlēsies ilgāk saglabāt ēdienu siltu, gan aukstumsoma, lai ēdienu ilgāk varētu saglabāt svaigu. Taču, ja nevēlies speciāli iegādāties šīs lietas, tad ceļojumā ņem līdzi tādus produktus, kuri labi glabājas pat tad, ja netiek turēti vēsumā.

Kā jau zināms, tad vasarā ir daudz odu un citu kukaiņu. It īpaši pie ūdenstilpēm un vietās, kur apkārt ir daudz koku. Tāpēc sagatavojies tiem jau laikus. Veikalos var iegādāties dažādus līdzekļus, kas atbaida kukaiņus.

Noteikti nedrīkst aizmirst par aptieciņu. Tu nekad nevari zināt, vai tā būs nepieciešama. Atpūšoties pie dabas, var notikt visādas lietas, tāpēc būs labi, ja līdzi tiks paņemta aptieciņa ar nepieciešamajām lietām.

Lai izbaudītu atpūtu pie dabas pilnībā, atsakies izmantot telefonus, planšetes un citas viedierīces. Tās Tev tikai traucēs.

Lai izdodas atrast īsto galamērķi un cilvēkus, ar kuriem izbaudīt skaistās brīvdienas!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!