Foto: Publicitātes foto
Vien dažu desmitu kilometru kilometru attālumā no Latvijas robežas, Pakrojas muižā norisinās iespaidīgākais vasaras pasākums visai ģimenei, kur visas vasaras garumā laipni gaidīti visi interesenti.

Milzīgajā muižā, kas ne reizi vien ir atzīta par labāko tūrisma galamērķi un apskates vietu Lietuvā, iespējams ne tikai aizmirsties 19. gadsimta dzīves piedzīvojumos, bet arīdzan ieraudzīt miljons ziedu jūru, baudīt apburošas ziedu skulptūras un valdzinošu vēsturisku atmosfēru ziedu ieleknkumā. Viss, kas jums jādara, jāaizpilda anketa par ierašanos, turklāt nav nepieciešami nekādi papildu testi vai vakcinācijas apstiprinājuma.

Pasākuma formāts un milzīgā 15 hektārus plāša teritorija ļauj elpot pilnu krūti, izbaudot ziedošu vasaras atmosfēru. Vadims Ovčinko – muižas maršals-bruņinieks apgalvo: "Ziedu festivāls šogad ir vieta, kur var nodoties ziedu terapijai, ko radījuši neskaitāmi ziedi, dāvājot pozitīvas emocijas, jo īpaši pēc tik ilgas dzīvošanas karantīnā. Ziedu festivāla programma priecē viesus ar īsām lugām, aktieru priekšnesumiem un cirka numuriem, kas ļauj izvairīties no cilvēku drūzmēšanās un ilgstošas uzturēšanās vienuviet – te viss ir nemitīgā kustībā."
"Mēs vēlamies, lai visi justos drošībā un uzpildītu savu emocionālo bagāžu tikai ar pozitīviem iespaidiem, jo mēs nezinām, kas mūs gaida nākotnē. Tāpat mēs esam novērojuši, ka daļa cilvēku nezina vai nav pārliecināti par to, kādi dokumenti ir nepieciešami ierodoties. Tāpēc apstiprinām, ka šodien mēs nešķirosim, kurš drīkst, bet kurš nedrīkst – gaidām visus interesentus, tomēr ceram uz cilvēku apzinātību un atbildību," saka muižas pārstāvis.

Ziedu festivāls, ko iedvesmojusi Viljama Šekspīra luga "Sapnis vasaras naktī", notiek zem klajas debess, un tajā var pavadīt laiku visa ģimene kopā. Šeit jūs gaida 19. gadsimta dzīves piedzīvojumi starp ziediem, iespaidi un amatniecības noslēpumu izzināšana, iepazīšanās ar senās tehnikas un retro automobiļu kolekciju, muižas saimniecību, kā arī iespēja sajusties kā īstam muižas iemītniekam. Ziedu festivāls "Sapnis vasaras naktī" Pakrojas muižā turpināsies visas vasaras garumā līdz pirmajām rudens salnām.

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, aicinām rūpīgi izvērtēt nepieciešamību ceļot un apmeklēt publiskas vietas, kā arī ņemt vērā faktu, ka nevakcinētām personām pēc atgriešanās no Lietuvas ir jāievēro pašizolācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!