Foto: Publicitātes foto, Arvo Meeks
Latvijas-Igaunijas pierobežā nepilnas stundas braucienā no Valkas slejas lepnā Tāgeperas pils ­ jūgendstila arhitektūras paraugs, kurā kopš pērnā gada viesus uzņem “Wagenküll” atpūtas komplekss. Tur laiks rit lēnāk un ikviens var izbaudīt augstdzimušas personīgas cienīgas – laiskas un smalkās detaļās pārdomātas – brīvdienas.

Tāgeperas pils un tās klusā un mierpilnā apkārtne ir piemērota gan romantiskai atpūtai vai brīvdienām ar ģimeni, gan biznesa braucienam vai pabūšanai vienatnē. Uzmanīgais un atsaucīgais pils personāls ikvienam liks justies gaidītam un īpašam, bet telpu iekārtojums, kas sevī eleganti apvieno aizgājušo laiku burvību un modernas ērtības, un plašais atpūtas iespēju piedāvājums ļaus uz brīdi aizmirst par ikdienu.

Foto: Publicitātes foto, Sergei Zjuganov
Iespaidīgais nams tagadējā izskatā celts 20. gadsimta pašā sākumā pēc barona Hugo fon Štrika rīkojuma. To projektējis Rīgā dzīvojušais vācu arhitekts Oto Vildaus, būvniecību, kā lepni varam lasīt uz norādēm pie pils, uzraudzījis latvietis Ancis Stupelis, un ēka tiek uzskatīta par vienu no ievērojamākajām jūgendstila ēkām Eiropā. Ar to jau pietiek, lai dotos izlūkos uz kaimiņvalsti, vai ne? Bet tas noteikti nav viss, ar ko pārsteidz Tāgeperas pils.

Pils pagrabā slēpjas miera un atpūtas oāze – 1000 m2 liels SPA un saunu centrs ar plašu ķermeņa un prāta palutināšanas piedāvājumu gan pieaugušajiem, gan bērniem. Pirts kompleksā sev piemērotāko atradīs gan tie, kuri grib kārtīgi izkarsēties, gan tie, kuriem liels karstums nepatīk – pēdējiem īpaši iesakāma dzintara sauna, kur aizmirsties no ikdienas steigas palīdzēs kluss apgaismojums un patīkama smarža. Ļauties ūdenspriekiem iespējams gan lielajā baseinā, gan plašā un ērtā burbuļvannā, bet skaistus un romantiskus mirkļus var notvert nelielā, no svešām acīm paslēptā siltajā baseinā, ko grezno ziedi un kas ir ideāli piemērots arī "Instagram" bilžu uzņemšanai.

Foto: Publicitātes foto, Lauri Teorein
Foto: Publicitātes foto, Sergei Zjuganov

Īpaši ir jāizceļ "Wagenküll SPA" piedāvātās masāžas – komplekss lepojas ar to, ka šeit iespējams baudīt labāko masāžu Baltijā, un tā tas arī ir: piemēram, viens no masieriem Aleksandrs 2018. gadā ir uzvarējis Baltijas masieru konkursā, un viņa rokas liks atslābt pat vissaspringtākajiem muskuļiem un domām.

SPA piedāvāto procedūru klāsts ir plašs, un katrs tur atradīs sev ko piemērotu. Aicinot ģimenes izbaudīt pilnvērtīgu atpūtu visiem kopā, "Wagenküll" mājaslapā iespējams atrast ieteikumus dažādām skaistumkopšanas un veselības procedūrām gan kungiem, gan sievietēm gaidībās, gan mazajiem pils viesiem.

Par maģisku piedzīvojumu var kļūt īpaša vasaras sezonas procedūra ar zāli – iesākumā ķermenis tiek notīrīts ar svaigas zāles un jūras sāls skrubi, tam seko pelde siena vannā, bet pēc tās prasmīgās masiera rokas un siena smarža telpā liks pilnībā atslābināties un aizmirst visus uztraukumus, nepadarītos darbus vai plānotās lietas.

Foto: Publicitātes foto, Lauri Teorein
Karaliska atpūta pilī nav iedomājama bez karaliskas maltītes, un to varēsit izbaudīt pils la carte restorānā, kas piedāvā daudzveidīgu ēdienkarti ikvienai gaumei. Barona mīļākais svētdienas ēdiens un baroneses vakara grēciņš – šie nosaukumi, jau pētot ēdienkarti, kņudina garšas kārpiņas un fantāziju, un saņemtais neliek vilties – Tāgeperas pils restorānu raksturo kvalitāte, svaigi produkti un vienkārša elegance. Sīkums, bet patīkami – ēdienkartē var atrast arī "Valmiermuižas" alu. Terviseks!*

Brīvdienu vakarā restorānā valda rosīga kņada, bet telpas iekārtojums ļauj gana netraucēti baudīt savu maltīti savā kompānijā vai divvientulībā. Gaidot maltīti, var ne tikai kavēties sarunās, bet arī vērot pavāru rosību virtuvē aiz restorāna letes, kur atraktīvi un aizrautīgi tiek uzburts ēdiens pēc ēdiena.

Foto: Publicitātes foto, Sergei Zjuganov
No rīta viesnīcas viesiem ir pieejamas bagātīgas brokastis, pirms kurām noteikti nevajadzētu laist garām iespēju vēl izbaudīt možu rīta peldi vai pasildīties kādā saunā. Tāpat noteikti vērts izstaigāt pili un uzkāpt pils tornī, no kura paveras iespaidīgs skats uz apkārtni, bet pats kāpiens pa torņa trepītēm ir kā mazs ceļojums laikā.
Dodoties prom no Tāgeperas pils – aprūpētam un apčubinātam kā pašam baronam – noteikti ir vērts piestāt ezera krastā nelielajā ciematiņā pils pakājē un atskatīties uz lepno namu, kas cienīgs un aicinošs paceļas kalnā, aicinot atgriezties.

Starp citu, aplūkot Tāgeperas pili, ieturēt tur maltīti vai atpūsties SPA un saunu kompleksā var ikviens, tamdēļ ir vērts to iekļaut savā maršrutā arī tad, ja nakšņošana plānota citviet. Ūdens atpūtas komplekss ir pieejams ik dienu no 9 līdz 22, bet restorāns no svētdienas līdz ceturtdienai darbojas no 12 līdz 23, un piektdienās un sestdienās tā darba laiks ir no 12 līdz pat pusnaktij. Ar restorāna ēdienkarti iespējams iepazīties šeit.

Foto: Publicitātes foto, Sergei Zjuganov
Pils pieejama arī pasākumiem: kāzu svinībām, dzimšanas dienas ballītei un citiem svētkiem, kā arī semināriem ar biznesa partneriem vai kolēģiem – kopumā pils spēj uzņemt līdz pat 144 viesiem. Īpašs piedāvājums sarūpēts arī medību cienītājiem – par to vairāk informācijas šeit.

Atpūšoties Tāgeperas pilī, noteikti ir vērts izstaigāt piecarpus kilometrus garo Tāgeperas pastaigu taku, kas ļaus iepazīt gan pils apkārtni, gan aplūkot vietējo baznīcu, kapsētu un citus nozīmīgus objektus, ļaujoties vēstures un dabas valdzinājumam. Plānojot brīvdienas Tāgeperā, noteikti ir vērts maršrutā iekļaut arī netālu esošās spoku stāstiem apvītās Korkulas alas, nobraukt gar Holdres muižu, ko arī projektējis rīdzinieks Vildaus, bet kas gan aplūkojama tikai pāri sētai, izstaigāt Tēringas purva taku, piestāt Helmes pilskalnā vai atklāt kādu citu objektu Igaunijas dienviddaļā – interesantu vietu tur netrūkst un ļaus jums labāk iepazīt mūsu ziemeļu kaimiņus.

Vairāk informācijas par "Wagenküll" atpūtas kompleksu un tā piedāvātajām iespējām meklē šeit.

*Priekā!

Foto: Publicitātes foto
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!