Foto: Publicitātes foto
Decembris ir klāt, un līdz ar to – Ziemassvētku sajūtas! Tumšie un aukstie ziemas vakari liek meklēt kādu siltu dzērienu, vilnas zeķes un it visur gribas redzēt svētku gaismiņas. Mēs gādājam dāvanas un izbaudām katru brīvo mirkli, ko pavadām kopā ar saviem mīļajiem. Kopīgi piedzīvojumi padara šo svētku laiku vēl īpašāku. Apmeklē Ziemassvētku tirdziņus kopā ar saviem mīļajiem un izbaudi īpašos svētku ēdienus un atmosfēru! Ziemassvētku tirdziņi iededz mūsos svētku, mīlestības un miera sajūtu. Balstoties uz 208 000 ceļotāju balsojumiem, organizācija "Eiropas labākie ceļojumu galamērķi" ir paziņojusi šī gada labāko Ziemassvētku tirdziņu – un tas ir Tallinas!

Mirgojošas gaismiņu virtenes, Ziemassvētkiem raksturīgie gardumi, pilsētu laukumi, kas piepildīti ar priecīgiem ļaudīm. Ziemassvētku tirdziņi ir ideāla vieta svētku sajūtu meklēšanai, karstvīna malkošanai, rotaļām un tradicionālo, rokām darināto dāvanu iegādei. Savukārt tuvumā esošajos Igaunijas dizaina veikaliņos iespējams atrast dažādas mūsdienīgas dāvanas. Ja vēlēsieties nobaudīt tradicionālus igauņu Ziemassvētku ēdienus, tad tirdziņā ir iespējams pamieloties ar piparkūkām, asinsdesu un skābajiem kāpostiem, savukārt tuvumā esošajos restorānos var ieturēt kārtīgu maltīti.

Tallinas Ziemassvētku egle

Tallinas slavenā Ziemassvētku leģenda stāsta, ka pirmo Ziemassvētku egli uz Tallinu atveda jau 1441. gadā. Šī egle ir Tallinas Ziemassvētku tirdziņa galvenā rota.

Katru gadu konkursa kārtībā tiek izraudzīta visskaistākā egle Igaunijā, kurai ir tas gods kļūt par tirgus centrālo elementu. Šogad egles atklāšana notika 16. novembrī, un tā greznos Rātslaukumu līdz pat 7. janvārim. Egle tiek rotāta ar 50 LED gaismu virtenēm, 5000 mazākām lampiņām, 2500 lielākām lampiņām un balti caurspīdīgām lodītēm. Rotājumu vidū ir arī 240 sarkanas un zelta krāsas bumbas, kā arī 50 izgaismotas sirdis.

Ziemassvētku tirdziņi

Tallinas Ziemassvētku tirdziņš jau ir izdaudzināts visā pasaulē, taču Igaunijā Tartu tiek dēvēta par Ziemassvētku pilsētu! Dodies uz Igauniju, lai sajustu, kāpēc!

Tallinas Ziemassvētku tirdziņš 16.11.2018 - 07.01.2019, 10:00 - 19:00

Tallinas Rātslaukumā notiekošais Ziemassvētku tirdziņš piesaista ar savu pasakaino noskaņu, kurā viss šķiet iespējams! Ziemassvētku tirdziņa centrālais objekts ir Igaunijas galvenā un Eiropas pirmā Ziemassvētku egle. Ziemassvētku tirdziņa laukums ir dekorēts ar eglītēm, Ziemassvētku rotājumiem un gaismiņām. Tirgotāji piedāvā plašu klāstu igauņu tradicionālo Ziemassvētku ēdienu - asinsdesas un skābētus kāpostus, kā arī piparkūkas un sildošus dzērienus. Mazākos apmeklētājus iepriecinās karuseļi, un sirdi sildīs plaša Ziemassvētku programma. Protams, nedrīkst aizmirst arī Ziemassvētku tirdziņa patieso dārgakmeni - Ziemassvētku vecīti, kurš sveiks bērnus savās mājās!

Tartu Ziemassvētku tirdziņš 02.12.2018 - 10.01.2019, 17:00

Neskatoties uz laikapstākļiem, Tartu ik gadu kļūst par Igaunijas Ziemassvētku pilsētu. Arī bez baltas sniega kārtas pilsēta izstaro svētkus! Ik gadu pirmajā Adventes svētdienā sāk mirgot visas pilsētas centra Ziemassvētku gaismiņas un Rātslaukuma svecītes. Turpat noris satikšanās arī visās turpmākajās svētdienās un Ziemassvētku vakarā. Šīs priecīgās tikšanās reizes Rātslaukumā un visā Tartu pilsētā iesaistās arī pilsētas koncertzāles, muzeju darbistabas, baznīcas, lielais Ziemassvētku gadatirgus un reizēm ziemas noskaņās pildītajā pilsētas sirdī notiekošie deju svētki.

Vairāk informācijas par Ziemassvētku brīnumiem Igaunijā meklē šeit: https://www.visitestonia.com/lv

*Šis materiāls veidots sadarbībā ar Visit Estonia un to atbalsta Eiropas Savienības Eiropas Reģionālās attīstības fonds (ERAF).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!