Foto: Publicitātes foto
Maziem un vidējiem uzņēmumiem bieži vien ar vietējo tirgu kādā brīdī kļūst par šauru, tādēļ nepieciešams domāt par eksportu. Tas savukārt nozīmē to, ka nepieciešams kāpināt ražošanas jaudas, pieņemt jaunus darbiniekus un meklēt ārvalstu tirgu, kas būtu piemērots konkrētām precēm. Starptautiskais sūtījumu uzņēmums "Venipak" šim nolūkam izveidojis lielisku piedāvājumu jeb e-komercijas pasūtījumu izpildes pakalpojumu (efulfillment), kas noderēs ikvienam uzņēmējam, kurš vēlas paplašināties ne tikai Baltijas mērogā, bet arī Polijā un tādējādi arī tālāk Eiropā.

Pašreiz uzņēmums piedāvā noliktavas ar apkalpojošo personālu un uzskaites sistēmu gan Lietuvas galvaspilsētā Viļņā, kur platība pārsniedz jau 8000 kvadrātmetru, gan arī Polijas galvaspilsētā Varšavā, kur visdažādākās preces iespējams izvietot 2000 kvadrātmetru platībā. "Mēs esam elastīgi un nepieciešamības gadījumā, ja tāds pieprasījums būs, veidosim līdzīgu pasūtījumu izpildes pakalpojumu arī Latvijā un Igaunijā," pauž "Venipak" vadītājs Justs Šablinsks.

Uzņēmums izveidojis noliktavu vadības sistēmu, kas nodrošina rēķinu izrakstīšanas moduli, gan saskaņojot nepieciešamās likmes, gan automātiski aprēķinot un, pamatojoties uz faktiskajiem datiem, noformējot visus nepieciešamos dokumentus bez cilvēku iejaukšanās. Klientiem pieejami visi skaitļi un statistika, kas ļauj ērti un attālināti pārbaudīt visus datus. Process no sūtījumu saņemšanas līdz iesaiņošanai tiek ierakstīts videonovērošanas kamerā, savukārt preces tiek skenētas gan savākšanas, gan iepakošanas laikā, tādēļ kļūdas procents ir niecīgs – mazāk nekā pusprocents no visiem pasūtījumiem pretstatā citiem uzņēmumiem, kas piedāvā līdzvērtīgu "efulfillment" pakalpojumu.

"Venipak" mērķis ir rast risinājumus darba procesu racionalizēšanai, piemēram, nosakot prioritāros pasūtījumus klientam, lai precēm nebeigtos derīguma termiņš u. c. Tāpat darba laikā noliktavās ir pieejams vadītājs, lai operatīvi atbildētu uz jautājumiem un risinātu neskaidrības, tādējādi nodrošinot arī atgriezenisko saiti un savlaicīgu problēmu identificēšanu.

Daudzi uzņēmēji mēdz izvēlēties sarežģītāko ceļu – eksporta nolūkos gan meklēt savas noliktavas, gan arī organizēt visus pārējos procesus. Taču jārēķinās ar vairākām neērtībām. Piemēram, "Venipak" piedāvā fiksētu cenu infrastruktūrai un arī darbinieku iesaistei, savukārt, izvēloties pašiem organizēt preču piegādi, jārēķinās ne tikai ar noliktavas izmaksām, bet arī strādājošo pieņemšanu un atlaišanu no darba, ja sasniegtais rezultāts neatbilst vēlamajam, apmācībām, slimošanu, kā arī dažādiem finanšu riskiem, kas maziem un vidējiem uzņēmumiem var būt ļoti bīstami, lai saglabātu savu konkurētspēju. Tieši tāpēc "efulfillment" pakalpojums e-komercijas uzņēmumiem var kļūt par noteicošo, lai turpinātu attīstību un sasniegtu noteiktos mērķus.

Šablinsks norāda: "Mūsu pasūtījumu izpildes kvalitāte ir ļoti augsta, sasniedzot 99,6%, pretstatā citiem līdzīgiem uzņēmumiem, kuri tikai nedaudz pārsniedz 99% robežu. Jebkādas problēmsituācijas spējam atrisināt tajā pašā dienā, kad tās konstatētas, piedāvājot inovatīvu platformu, kur uzņēmējs vienmēr varēs sekot līdzi gan preču plūsmai, gan arī citiem būtiskiem rādītājiem – derīguma termiņam, atlikumam noliktavā u. c."

"Venipak" ne tikai piedāvā sadarboties ar savu kurjerservisu, lai nogādātu preces noliktavās, bet sadarbojas arī ar citiem populārākajiem piegādes uzņēmumiem, kas nozīmē, ka uzņēmējs nav ierobežots sava darba organizēšanā. Tāpat uzņēmums spēj nodrošināt piegādes klientiem, kuri izmanto populārākās pārdošanas platformas, piemēram, "Shopify", "WooCommerce", "OpenCart", "Pigu", "Allegro", "Amazon" u. c. Savukārt izveidotā dokumentu aprites sistēma ļauj integrēt savas grāmatvedības sistēmas, tādējādi klienti jau pašā sākumā var ietaupīt gan laiku, gan naudu, jo nav nepieciešamas papildu darbības, lai uzsāktu sadarbību.

Saņemot preces, "Venipak" fiksē šādu informāciju: preču daudzums, partijas numurs, sērijas numurs un derīguma termiņš. Tāpat uzņēmums piedāvā parūpēties arī par uzlīmju izkārtojumu, izgatavošanu un marķēšanu, nepieciešamības gadījumā piedāvājot arī nestandarta paku sagatavošanas darbus, piemēram, vairāku produktu apvienošanu vienā sūtījumā vai arī pārpakošanu. Uzņēmējiem arī svarīgi zināt, ka "Venipak" noliktavās visas preces ir apdrošinātas pret nelaimes gadījumiem, turklāt novietnes ir aprīkotas ar vairākiem desmitiem novērošanas kameru, tādējādi gādājot par papildu drošību.

"Aicinām ikvienu uzņēmumu rūpīgi apsvērt priekšrocības, ko piedāvā "Venipak", lai tādējādi varētu attīstīties un veicināt savu eksportspēju. Tas ir gan būtiski pašu attīstībai un izaugsmei, gan arī izskauž dažādus riskus, kas var rasties, nolemjot startēt ārvalstu tirgos pašiem. Un noteikti atcerieties, ka sadarbība e-komercijas pasūtījumu izpildes pakalpojuma ietvaros būs lētāka un efektīvāka!" saka Šablinsks.

Vairāk par "efulfillment" pakalpojumu lasiet šeit: https://venipak.com/lv/produkti-un-pakalpojumi/biznesa-klientiem/.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!