Portāls "Delfi" devās uz "Rīgas satiksmes" 5. tramvaju depo Brīvības ielā, lai noskaidrotu, kā notiek sabiedriskā transporta mazgāšana.
"Pārsvarā tīrīšana notiek naktī. Dienā visi tramvaji, trolejbusi un autobusi ir pamatā uz līnijas," portālu "Delfi" informēja uzņēmuma preses sekretārs Viktors Zaķis. "Rīgas satiksmes" pārstāvis vēstī, ka ir dažādas transporta līdzekļu mazgāšanas procedūras. "Ir tādas, ko veic katru dienu, tādas, ko veic katru mēnesi vai ceturksni, kā arī tādas, ko veic reizi gadā," skaidro Zaķis.

Portāls "Delfi" piedāvā lasītājiem video, kurā redzams, kā notiek tramvaju mazgāšana, kas notiek katru dienu. No sākuma tramvaja sāni tiek noberzti ar mazgāšanas ruļļiem un pēc tam iztīrīta tramvaja salona grīda. Mazgāšanai tiek lietots parasts ūdens bez nanotehnoloģijām, kas sajaukts ar mazgāšanas līdzekli. Pēc mazgāšanas pāri palikušais ūdens tiek pārstrādāts un lietots atkārtoti, vēsta Viktors Zaķis.

Jau ziņots, ka, reaģējot uz ziņām, ka ir maksātas prāvas summas par tīrīšanas līdzekļiem, ko uzņēmums nemaz nav saņēmis, "Rīgas satiksme" ir ierosinājusi dienesta pārbaudi.

Patlaban uzņēmums nevarot apstiprināt, ka nav saņēmusi tos nanotehnoloģiskos mazgāšanas līdzekļus, par kuriem tika noslēgts līgums, vai ir notikušas kādas citas nelikumības saistībā ar līguma izpildi.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!