Konfliktu dēļ Ukrainā, Luhanskas apgabala Slovjanoserbskas reģionālajā psihoneiroloģiskajā slimnīcā pacienti dzīvo bez apkures, medikamentiem un vajadzīgās aprūpes, trešdien ziņo aģentūra "Reuters".

"Esmu vienīgā māsa uz sešām nodaļām, jo visi pārtrauca šeit strādāt un devās prom. Vadība - pat ne slimnīcas vadība, bet tie cilvēki, kas ir Luhanskas reģionā - viņi par to nedomā. Es šeit ierados kā jauna speciāliste, un man nav samaksāta alga vairāk nekā piecus mēnešus. Pārtraukt strādāt un doties prom - kur gan es ietu? Kur? Kas rūpēsies par šiem 350 cilvēkiem? Kam viņi vajadzīgi," stāsta psihoneiroloģiskās slimnīcas medicīnas māsa Anna Cvirinko. "Te ir pacienti, kuriem ir šizofrēnija, epilepsija, dažādu pakāpju oligofrēnija, un mums pat nav medikamenti, ko viņiem dot, ja sākas lēkme," turpina medicīnas māsa.

Slimnīcas pacients Vjačeslavs Šavkins atklāj, ka slimnīcā ir gūti uzturēties aukstuma dēļ. "Naktīs mēs guļam drēbēs, jo mums nav elektrības un ūdens. Vienu dienu ūdens ir, bet pēkšņi nav," stāsta Šavkins. 

1. decembra Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) speciālās novērošanas misijas pārstāvju ziņojums vēstīja, ka pēc slimnīcas apmeklējuma 22. novembrī misijas pārstāvji ar organizācijas "Médecins Sans Frontières" ("Medicīna bez robežām") palīdzību 30. novembrī uz slimnīcu nogādājuši medikamentus un medicīnisko aprīkojumu, ziņo mājaslapa osce.org.

EDSO novērošanas misijas pārstāvji konstatējuši, ka no 180 apkalpes locekļiem palikuši vien 6, no kuriem nevienam nav nepieciešamā izglītība vai bijusi pienācīga apmācība. Misijas pārstāvji novēroja, ka 350 pacienti, no kuriem aptuveni 120 ir gultas režīmā, dzīvo neapsildītās telpās bez elektrības, gāzes, ēdiena un medikamentiem. 

Slimnīcas darbinieki novērošanas misijas pārstāvjiem atklājuši, ka kopš šā gada augsuta slimnīcā miruši 49 cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!