E-komercijas gada balvas “E-komercijas zvaigzne 2022” ietvaros tika veikts īpašs eksperiments sadarbībā ar tehnoloģiju bloga Kursors.lv idejas autoru un galveno redaktoru Kristapu Skuteli. DELFI tiešraidē piedāvā uzzināt eksperimenta rezultātus un galvenos secinājumus.

Eksperimenta mērķis ir analizēt Latvijas e-veikalu sniegto lietotāju pieredzi (UX) un vairot gan komersantu, gan lietotāju izpratni par tādiem jautājumiem kā pieejamība un lietotāja pieredze.

Portālā DELFI 1. jūnijā Edgars Bāliņš pulksten 10 sarunāsies ar Kristapu Skuteli, atklājot eksperimenta gaitu. Tiks izcelti labie piemēri, kā arī runāts par problēmām, kas raksturīgas e-komercijas nozares dalībniekiem Latvijā un ar kurām Kristaps Skutelis saskarās, veicot pasūtījumus izvēlētajos interneta portālos.

Atgādinām, ka 1. jūnijā plkst. 16.30 vietnē www.ekomercijaszvaigzne.lv un portālā DELFI iespējams vērot konkursa “E-komercijas zvaigzne 2022” apbalvošanas ceremoniju.

Apbalvošanās ceremonijā tiks paziņoti Latvijas labākie interneta veikali vienpadsmit dažādās kategorijās pēc žūrijas vērtējuma, noteikts Grand Prix ieguvējs, kā arī pasniegtas dažādas simpātiju balvas, tostarp DELFI lasītāju iecienītākajiem e-veikaliem. Konkursa kopējā balvu fonda vērtība ir 20 000 eiro, un tas tiks sadalīts starp konkursa uzvarētājiem.

Konkurss “E-komercijas zvaigzne” pirmo reizi norisinājās 2021. gadā, un tā mērķis ir izcelt labākos e-komercijas uzņēmumus Latvijā dažādās kategorijās, vērtējot trīs galvenos kritērijus: e-veikala lietojamību, dizainu un inovācijas. Konkursa iniciatori un stratēģiskie partneri ir uzņēmumi Printful un Omniva; sadarbības partneri: Joom, Citadele, Rimi, LMT, Httpool, Mozello, Gemius, TestDevLab, Riga Comm, Mēness Aptieka, Element Digital, Fantadroms; informatīvie partneri: Delfi, TV3 grupa, Ir Nauda, Kursors.lv, EHR.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!