Latvijas vīriešu basketbola izlases bilance itāļu speciālista Lukas Banki vadībā ir 15 uzvaras 18 spēlēs. "Godīgi teikšu, no Banki tādus rezultātus negaidījām," atklāja Latvijas basketbola savienības (LBS) ģenerālsekretārs Kaspars Cipruss. Tāpat visi tilti nav nodedzināti arī ar kādreizējo valstsvienības līderi Jāni Timmu, kuram gan vispirms vajadzētu atrast klubu, lai treneri var vērtēt viņa atgriešanos valstsvienībā.

"Esam tik tuvu Pasaules kausam kā nekad. Lai tiktu uz priekšu, bija jāpakāpjas solītis atpakaļ. Mums diemžēl sanāca divus, bet tas noteikti būs uzrāviens turpmākajam," atceroties neveiksmes Eiropas čempionāta kvalifikācijā un vēršot uzmanību uz šī brīža panākumiem, noteica Cipruss.

Augusta logā valstsvienība bija teju labākajā sastāvā – pilnai laimei pietrūka tikai centrs Anžejs Pasečņiks un uzbrucējs Jānis Timma, kurš gan jau ilgu laiku ir bez nopietnu spēļu prakses, kaut gan ASV turpina aktīvi trenēties. Sociālajos tīklos viņš norādīja, ka labprāt būtu spēlējis valstsvienībā, taču tas esot LBS un treneru kompetencē. Basketbola apskatnieks Andrejs Siliņš ieskicēja, ka Timmas retorikā varot just zināmu aizvainojumu.

Piedāvājam iepazīties ar raidījuma saturu:

"Protams, atceramies, kāds mums bija sastāvs Eiropas čempionāta kvalifikācijā. Mēs pulcējām nevis labāko, bet varbūt kaut ko starp otro un trešo sastāvu. Tāda bija realitāte, jo vairāki spēlētāji bija NBA un ULEB Eirolīgā, kā arī saņēmām citus atteikumus," atbildot, kā izdevās uz vasaras mačiem sapulcināt tik labu basketbolistu sastāvu, sacīja Cipruss. Viņš akcentēja – ja "EuroBasket 2022" nebūtu stipri "dabūts pa muti" no Bulgārijas, pārmaiņas izlasē nebūtu notikušas.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!