Pēc titulētā skeletonista Martina Dukura karjeras beigšanas Latvija ilgāku laiku var palikt bez augsta līmeņa sportista šajā sporta veidā, un šobrīd nav skaidrības pat par to, kurš trenēs un kuri startēs nākamajā sezonā. "Šķelšanās Latvijas bobsleja un skeletona federācijā neko labu neieviesa un, protams, attīstība tiek bremzēta un nemaz nebūs, ja nav vienota mērķa un vienota darba," tā raidījumā "Aizmugure" par šī brīža situāciju Latvijas skeletonā sacīja pats Dukurs.

Martins Dukurs savā sportista karjerā divas reizes kļuvis par olimpisko vicečempionu, sešas reizes par pasaules čempionu, bet 12 reizes - par Eiropas čempionu. Pasaules kausa kopvērtējumā Dukurs bija nepārspēts 11 sezonas. Viņš neslēpa, ka lēmums par karjeras beigšanu brieda vairākus gadus. Pārdomas jau bijušas pēc Phjončhanas olimpiskajām spēlēm. "Atvadīšanos pārliku no dienas uz dienu. Fiziski uzrakstīt par šo lēmumu bija grūti. Sāpīgi. 22 gadi ir nopietns laiks, bija arī sava veida pieradums, bet tik tiešām šī lieta man patīk. Man paveicies, ka mans vaļasprieks un hobijs ir arī darbs, un tā bija arī galvenā lieta, kāpēc varēju tik ilgi noturēties šajā sporta veidā," stāstīja Dukurs. Viņš jau pieņēmis piedāvājumu strādāt Lielbritānijas izlasē, kur būs atbildīgs par tehnikas testēšanu.

Martins Dukurs ar saviem augstvērtīgajiem rezultātiem ilgā laika posmā iepriecināja ziemas sporta līdzjutējus Latvijā, tomēr nākotne nerādās rožaina. Viņa brālis Tomass Dukurs apņēmies nākamajā sezonā startēt vismaz sacensībās Sanktmoricas trasē, bet šobrīd nav skaidrs, vai kāds latvietis startēs pilnu sezonu. Kā skaidroja Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas (LBSF) ģenerālsekretārs Zintis Ekmanis, tad nav šobrīd zināmi Endijas Tēraudas plāni, jo viņa neieradās uz pārrunām ar federācijas vadību. Savukārt Dārtai Zuntei vēl jāizpilda fiziskās sagatavotības normatīvus, lai turpinātu startēt sacensībās. Vēl Valtam Smilgam dots uzdevums atgriezties sacensību apritē pēc operācijas.

Situāciju vēl vairāk sarežģī tas, ka nav zināms, kurš vadīs Latvijas skeletona izlasi, jo Gints Dzērve pametis savu amatu un aizgājis no sporta.

Piedāvājam iepazīties ar raidījuma saturu:

Lielbritānijas skeletona izlases piedāvājums Martinam Dukuram bija saistošs, jo viņš varēs testēt tehniku, un šie pienākumi viņam vienmēr esot patikuši. "Viņi mani pirmo reizi uzrunāja pēc olimpiādes, bet es atteicu un domāju, ka es startēšu," teica Dukurs.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!