Pēc izcīnītā pasaules čempionu titula U-19 vecuma grupā 17 gadus vecais Kristians Fokerots jau gatavs nākamajam izaicinājumam un mēģinās kopā ar Edgaru Toču kvalificēties 2024. gada Parīzes olimpiskajām spēlēm. "Grūti apzināties, ka tā pēkšņi ielecu tajā profesionālajā līmenī. To domu par olimpiskajām spēlēm vēl neesmu aptvēris," raidījumā "Aizmugure" neslēpa Fokerots, piebilstot, ka no nākamās sezonās pilnvērtīgi atdosies šim mērķim.

Pasaules U-19 čempionāts Latvijas pludmales volejbolam bija īpašs, jo finālā spēlēja divi Latvijas dueti – Kristians Fokerots/Gustavs Auziņš un Dāvis Teteris/Oliversu Bulgačs. Pirms čempionāta neviens no Latvijas spēlētāju pāriem netika uzskatīti par favorītiem. Fokerots/Auziņš bija izlikti ar 15. numuru, bet Bulgačs/Teteris ar pēdējo 32. Latvijas sportistu pāri pievarēja pretiniekus no tādām valstīm kā Puertoriko, Beļģija, Francija, Čīle, Austrija un Itālija, Turcija, Kazahstāna, Mozambika, Čehija un Polija. Savukārt finālā Fokerots/Auziņš uzvarēja Bulgaču un Teteri.

"Īsti nekad neatceros svarīgo spēļu pēdējos punktus. Šī fināla izšķirošos punktus es atceros, jo redzēju daudzos video. Bet kopumā, kad emocijas ir tik daudz, tad parasti ir "melna bilde"," stāstīja Fokerots, kurš neslēpa, ka smagākā spēles bija ceturtdaļfinālā un pusfinālā, kad uzvarētājs noskaidrojās trīs setos. Pludmales volejbola treneris Atvars Vilde palīdzēja saviem spēlētājiem saņemties uz izšķirošajiem momentiem, kā arī priecājās, ka nofilmētajos kadros nevar dzirdēt to, ko viņš saka.

Tagad Fokerotam priekšā sezonas, kurās mērķi ir vēl augstāki – olimpiskās spēles. Talantīgais pludmales volejbolists kopā ar Edgaru Toču lūkos sasniegt to līmeni, lai olimpiskās spēles Parīzē būtu ar viņu līdzdalību.

Piedāvājam iepazīties ar raidījuma saturu:

Raidījuma "Aizmugure" vadītājs Uldis Strautmanis un "Delfi" žurnālists Jānis Bendziks atskatās uz Latvijas Tenisa savienības (LTS) prezidenta vēlēšanām un secina, ka Juris Savickis iecirta pliķi Sandim Riekstiņam un viņa lobētajām izmaiņām Sporta likumā, kas liedz bijušajiem Valsts Drošības komitejas (VDK) darbiniekiem vai ziņotājiem ieņemt amatus organizāciju vadībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!