Latvijas hokeja izlases kapteinis Kaspars Daugaviņš pasaules čempionāta laikā lietojis antibiotikas, jo nācies cīnīties ar vidusauss iekaisumu, atklāja pats sportists "Delfi" sporta diskusiju raidījumā "Aizmugure".

Latvijas hokeja izlase pasaules čempionātā izcīnīja bronzas medaļas, pirmo reizi vēsturē tiekot pie godalgām. Latvijas hokeja izlase čempionātu sāka ar diviem zaudējumiem, tad gan sekoja septiņas uzvaras astoņās spēlēs un pirmo reizi izcīnītās medaļas.

Komentējot smagākās spēles pasaules čempionātā, Latvijas izlases aizsargs Kristiāns Rubīns, kurš komandai pievienojās vien pirms pēdējās grupu turnīra spēles pret Šveici, norādīja uz pusfināla cīņu pret Kanādu. "Droši vien pret Kanādu. Tas iesita gan mentāli, gan fiziski, jo zaudējām, lai gan bija sajūta, ka varam aizķerties. Bet pēc spēles Haris (galvenais treneris Harijs Vītoliņš) ģērbtuvē teica, ka nav jēga baigi skatīties video un analizēt kļūdas, jo mums ir iespēja spēlēt par bronzu – un tas mums palīdzēja. Mēs nekādu video neskatījāmies par Kanādas spēli, vienkārši virzījāmies uz priekšu. Varbūt tāpēc pāreja no zaudējuma uz uzvaru bija tik ātri, jo spēle bija nākamajā dienā."

Daugaviņš atcerējās spēli pret Šveici, kurā viņam sākumā spēle nevedās, bet vēlāk viņš ar precīzu metienu panāca 3:3, kas ļāva Latvijai nodrošināt vietu ceturtdaļfinālā. Latvijas izlases kapteinis pieļāva, ka bija sasējis pa stingru slidas, tādējādi, iespējams, kājā "aizsitās asinsrite".

Kā vienu no grūtākajiem momentiem pasaules čempionāta laikā Daugaviņš atzina nākamo dienu pēc spēles pret Čehiju, kurā tika gūta vēsturiski pirmā uzvara pret čehiem pagarinājumā ar 4:3. Tas Latvijai ļāva saglabāt cerības uz kāroto ceturtdaļfinālu, tomēr nākamā diena Daugaviņam bijis liels pārbaudījums.

"Nospēlēju 25 minūtes laukumā, astoņas minūtes mazākumā. Gribējās izgulēties. Tā bija vēlā spēle (noslēdzās ap pulksten 23), bet man nākamajā rītā bija jāceļas un jābrauc uz Stradiņu slimnīcu trubiņu ausī likt," maz zināmu notikumu "Aizmugurē" atklāja Daugaviņš. "Visu čempionātu nospēlēju uz antibiotikām. Nācās ielikt trubiņu ausī, tagad vēl cīnos. Kuņģis man liekas sabojāts no visām tabletēm, kas tika dotas. Tajā rītā es cēlos un aizmigu laikam tikai 4:30, pagulēju vairs trīs stundas un teicu "dokam": "Viss, jūs mani esat nobeiguši". Tās pretīgās šprices ausī... Pēc tam es aizbraucu uz viesnīcu un teicu, ka negribu uz halli braukt, jo nebija spēka. Labi, ka mums bija viegli treniņi bez ledus."

Pilnu sarunu ar Kasparu Daugaviņu un Kristiānu Rubīnu raidījumā "Aizmugure" var noskatīties šeit. Raidījuma "Aizmugure" jaunākās epizodes ir pieejamas Apple un Spotify podkāstos!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!