Latvijas hokeja izlases kapteinis Kaspars Daugaviņš pasaules čempionātā priekšsacīkšu izšķirošajā spēlē pret Šveici pēc pretinieku izvirzīšanās vadībā pieļāvis domu, ka mestu mieru sportista karjerai, ja valstsvienība netiktu ceturtdaļfinālā. To hokejists atzina "Delfi" sporta diskusiju raidījumā "Aizmugure".

Latvijas hokeja izlase pasaules čempionātā izcīnīja bronzas medaļas, pirmo reizi vēsturē tiekot pie godalgām. Tomēr Latvijas hokeja izlase bija dažu minūšu attālumā no tā, lai vispār netiktu ceturtdaļfinālā. Priekšsacīkšu pēdējā spēlē pret Šveices izlasi Latvijai vajadzēja izcīnīt vismaz vienu punktu, lai iekļūtu ceturtdaļfinālā. Latvijas izlase spēles gaitā divas reizes izvirzījās vadībā, bet sešas minūtes pirms pamatlaika beigām Šveice panāca 3:2 savā labā. Pēc minūtes Kaspars Daugaviņš izlīdzināja rezultātu, bet pagarinājumā Rūdolfs Balcers nodrošināja Latvijai uzvaru 4:3.

Daugaviņš raidījumā "Aizmugure" atklāja, ka pašam personiski pirmie divi periodi bijuši neveiksmīgi. "Pirmos divus periodus nevarēju uzspēlēt. Biju pārsējis vienu slidu tā, ka kājas bija notirpušas. Trešajā periodā izgāju un baigi labi jutos."

Daugaviņš līdz šim ne reizi kopā ar Latvijas izlasi nebija spēlējis pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā, lai gan ir viens no ilglaicīgākajiem valstsvienības spēlētājiem. Tieši šis "lāsts" Daugaviņu satraucis brīdī, kad šveicieši panākuši 3:2.

"Vienā brīdī izskrēja cauri galvai: es atkal esmu atnācis uz izlasi, un atkal netiksim ceturtdaļfinālā, un atkal zaudēsim tieši tādā pašā veidā kā tad, kad esmu bijis komandā (izšķirošajās spēlēs piedzīvoti zaudējumi). Ja tā beigtos, tad beigtu laikam karjeru vispār. Man bija sajūta, ka tajā brīdī sabruka visa pasaules pie kājām," saka Daugaviņš.

Saņemties palīdzējis tikko no Ziemeļamerikas atbraukušais aizsargs Kristiāns Rubīns, kurš arī viesojās raidījumā "Aizmugure". Daugaviņš atceras, ka Rubīns tajā brīdī uz soliņa pateicis, ka nevajag nokārt galvas, un tūlīt Latvija panāks izlīdzinājumu.

"Nu tu piecelies – ejam un maucam!" saka Daugaviņš, kurš drīz pēc tam arī panācis 3:3, kas nodrošināja Latvijai vietu ceturtdaļfinālā.

Pēc raidījuma Daugaviņš apliecināja, ka nedomā pagaidām likt punktu karjerai valstsvienībā un plāno spēlēt 2024. gada pasaules čempionātā. Atgādinām, ka Daugaviņš pēc 2022. gada Pekinas olimpiskajām spēlēm paziņoja par aiziešanu no valstsvienības, tomēr šogad nolēma atgriezties uz Rīgā un Tamperē notiekošo pasaules čempionātu. Atgriešanās bija, iespējams, karjerā visemocionālākā, jo izdevās gūt vēsturisku panākumu un izcīnīt bronzas medaļas.

Pilnu intervijas ierakstu skatieties šeit.

Raidījuma jaunākās epizodes ir pieejamas Apple un Spotify podkāstos!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!