Gadumijā, kad pilnā sparā rit ziemas sporta veidu sezona, kārtējais skandāls uzjundīja Latvijas biatlona saimē. Nespējot vienoties, izjuka pirms dažiem gadiem Nacionālo bruņoto spēku (NBS) paspārnē izveidotais biatlona projekts sadarbībā ar pieredzējušo treneri Māri Čakaru. Kā tas ietekmēs Latvijas biatlonu, kas sagaida Latvijas biatlonu tuvākajos gados – par to "DelfiTV" raidījumā "Aizmugure" žurnālists Uldis Strautmanis diskutēs ar Latvijas Biatlona federācijas (LBF) prezidentu Kasparu Sakniņu un ilgstošo biatlona treneri Māri Čakaru.

NBS sporta klubā Čakara paspārnē darbojās viens no labākajiem jaunajiem Latvijas biatlonistiem Renārs Birkentāls, kā arī Annija Keita Sabule un Rūdis Balodis. Tomēr biatlonisti sezonas sākumu izlaida, Latvijas biatlona federācija neizsniedza starptautisko akreditāciju trenerim Čakaram, kuram atbilst visiem kritērijiem.

Saasinoties konfliktam un neredzot risinājumu, NBS pārtrauca biatlona atbalstīšanu, tādējādi Latvijas biatlons palika bez nozīmīga atbalsta sporta veida attīstībai. NBS pārtrauca darba attiecības ar Čakaru, kā arī ar sportistiem, kuriem tagad finansiālais atbalsts būs jāmeklē ar federācijas palīdzību.

Publiski joprojām nav izskanējis argumentēts viedoklis, kādēļ Čakaram, kuram ir A līmeņa trenera sertifikāts, federācija nedeva tiesības piedalīties starptautiskās sacensībās. Kādi ir šie iemesli un vai federācijai ir izdevies kompensēt zaudēto NBS atbalstu sportistiem - skatieties raidījumā!

"Aizmugure" ir "Delfi TV" raidījums, kura epizodes publicējam katru nedēļu ceturtdienās. Pēc pirmizrādes epizodes ieraksts pieejams raidījumu arhīvā. Raidījumā Uldis Strautmanis kopā ar sportistiem, žurnālistiem, sporta funkcionāriem un politiķiem paver aizkaru uz sporta sasniegumiem un aizkulisēm.

Raidījuma jaunākās epizodes ir pieejamas Apple un Spotify podkāstos!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!