"Negribas vilkt tādas paralēles, bet tas būtu kā nojaukt Dziesmusvētku estrādi," tā Latvijas kamaniņu sporta izlases treneris Mārtiņš Rubenis raidījumā "Aizmugure" komentēja ik pa laikam uzplaiksnošo diskusiju par to, cik dārga ir Siguldas kamaniņu trases uzturēšana. Tikmēr Pekinas olimpiskajās spēlēs bronzas medaļu izcīnījušais kamaniņbraucējs Kristers Aparjods atzina – šādas runas liekot sakost zobus un censties vēl vairāk.

Rubenis Siguldas trasi salīdzināja ar pieminekli jau aizgājušās Latvijas sportistu paaudzes sasniegumiem: "Šīs trases būvniecība sākās brīdī, kad bija jāpieņem lēmums, kur Padomju savienībā būvēt trasi un tikai pateicoties tam, ka Latvijas sportistiem bija šie panākumi pasaules līmenī, tika pieņemts lēmums būvēt Siguldā. Kamaniņu sports, bobslejs, skeletons – tās jau ir kļuvušas par mūsu mazās nācijas tradīcijām. Tagad nojaukt kamaniņu trasi – tas būtu kā nojaukt Dziesmusvētku estrādi. Tas līmenis, ko mūsu mazā valstiņa ir sasniegusi šajos sporta veidos, cīnoties ar pasaules lielvalstīm, savā ziņā dod iedvesmu arī jaunajai paaudzei."

Viņš gan piekrita, ka trasi var attīstītt, lai tajā varētu notikt vairāk sacensību, kas piesaistītu arī tūrismu, tomēr domāt par to tikai finansiālās lietderības kategorijās, viņaprāt, būtu netaisnīgi.

Aparjods savukārt atzina, ka viņam kā sportistam, trases nojaukšana par labu nenāktu. "Savā ziņā kaitina tādas runas, tāpēc es labāk pa gabalu no tādām lietām," viņš teica, vienlaikus atzīstot, ka "prasās citreiz uzvilkties un ielīst tajos komentāros, ko raksta cilvēki, tas liek citreiz sakost zobus vēl vairāk".

"Aizmugure" ir "Delfi TV" raidījums, kura epizodes publicējam katru nedēļu ceturtdienās pulksten 16. Pēc pirmizrādes epizodes ieraksts pieejams raidījumu arhīvā. Raidījumā Uldis Strautmanis kopā ar sportistiem, žurnālistiem, sporta funkcionāriem un politiķiem paver aizkaru uz sporta sasniegumiem un aizkulisēm.

Piedāvājam iepazīties ar raidījuma saturu:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!