"Aizsardzība ar vārtsargu – uzskatu, ka tur viss būs plus mīnus kārtībā. Mani visvairāk uztrauc uzbrukums. Kas tos 'golus' metīs?" tā raidījumā "Aizmugure" par Latvijas hokeja izlases izredzēm šī gada pasaules hokeja čempionātā vaicāja bijušais izlases spēlētājs, hokeja treneris Normunds Sējējs. Arī sporta žurnālists Reinis Lācis atzina, ka šobrīd izlases sastāvā ir daudz "melnā darba" darītāju, bet maz spilgtu līderu.

Latvijas hokeja izlase, gatavojoties pasaules hokeja čempionātam, pārbaudes spēlēs ar Franciju un Šveici līdz šim piedzīvojusi trīs zaudējumus un vienu uzvaru, kopā četrās spēlēs gūstot septiņus vārtus. Tāpat jāatzīmē, ka salīdzinoši nesen karjeru izlasē noslēguši vairāki no pēdējo gadu uzbrukuma līderiem – Kaspars Daugaviņš, Lauris Dārziņš, Mārtiņš Karsums.

Sējējs atzīmēja, ka NHL spēlējošā vārtsarga Elvja Merzļikina pievienošanās izlasei ir liels pluss, bet vairākus no pārbaudes spēlēs gūtajiem vārtiem guvuši tieši aizsargi, ne uzbrucēji, kas liek bažīties par uzbrukuma jaudu. "Varbūt mēs nebijām optimālā sastāvā, paaudžu maiņa notiek. Gribi vai negribi, bet jāpiekrīt Vītoliņam, ka daudzi spēlētāji, kas šobrīd ir izlasē, savos klubos pat īsti nav līderi, pirmās vai otrās maiņas spēlētāji. Tikai dažus varētu par tādiem nosaukt. Tam ir ļoti liela nozīme," viņš atzina.

Lācis pievienojās bažām, piebilstot, ka daudzi izlases spēlētāji šo sezonu pavadīja "Rīgas Dinamo", kur nebija starp uzbrukuma līderiem, bet darīja melno darbu. "Pasaules čempionātā, ja tu pretendē uz kaut ko augstu, nu tad ir labās līgās jāmet tie vārti. Tādi mums ir pāris "šveicieši", pāris "dinamieši", pārējie ir vai nu jaunie, vai dara melno darbu," atzina Lācis.

Pasaules hokeja čempionāts šogad noritēs Somijā no 13. līdz 29. maijam. Latvijas izlase B grupā Tamperē krustos nūjas ar Somiju, ASV, Čehiju, Zviedriju, Norvēģiju, Lielbritāniju un Austriju.

Piedāvājam iepazīties ar raidījuma saturu:

Uldis ar Reini apsprieda basketbola kaislības – pašmāju čempionāta finālā bez pārsteigumiem iekļuvis VEF, otrs finālists vēl tiek noskaidrots Ogres un Ventspils duelī. Reinis gan atzina, ka VEF uzvara finālsērijā ir ļoti iepriekšparedzama.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!