Ar piecām uzvarām sešās spēlēs NBA zvaigžņu stiprinātā Latvijas Basketbola izlase strauji pietuvojusies tam, lai kvalificētos Pasaules kausa finālturnīram. Tikmēr Rīgā pagaidu mājvietu atradusi arī Ukrainas basketbola izlase, kas turpina gatavoties Eiropas čempionātam. Par to un citām basketbola jomas aktualitātēm Uldis Strautmanis raidījumā "Aizmugure" pulksten 16 runā ar Latvijas Basketbola savienības (LBS) ģenerālsekretāru Kasparu Ciprusu un basketbola apskatnieku Andreju Siliņu.

Pasaules kausa kvalifikācijas I grupā sešās spēlēs piecas uzvaras ir Latvijai, četras - Grieķijai, pa trim - Beļģijai un Serbijai, divas - Turcijai un viena - Lielbritānijai. Pasaules kausa finālturnīrā iekļūs grupas trīs labākās vienības. Pirmajā otrā spēļu posma mačā Latvijas izlase pārpildītā "Arēnā Rīga" ar rezultātu 111 pret 85 sagrāva Turcijas valstsvienību, bet otrajā izbraukumā ar 87 pret 80 uzvarēja Lielbritānijas izlasi.

Tikmēr Latvijas trenera Ainara Bagatska vadītā Ukrainas vīriešu basketbola izlase pirmajos divos otrā posma mačos piedzīvojusi sāpīgus zaudējumus pret Itāliju un Īslandi. Mājas spēles tā šobrīd aizvada "Arēnā Rīga". Ukrainas izlase gatavojas arī septembrī gaidāmajam Eiropas čempionāta finālturnīram.

"Aizmugure" ir "Delfi TV" raidījums, kura epizodes publicējam katru nedēļu ceturtdienās. Pēc pirmizrādes epizodes ieraksts pieejams raidījumu arhīvā. Raidījumā Uldis Strautmanis kopā ar sportistiem, žurnālistiem, sporta funkcionāriem un politiķiem paver aizkaru uz sporta sasniegumiem un aizkulisēm.

Raidījuma jaunākās epizodes ir pieejamas Apple un Spotify podkāstos!

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!