Kaut lielas cerības šīgada pasaules hokeja čempionātā tika liktas uz NHL spēlējošo Latvijas vārtsargu Elvi Merzļikinu, beigu beigās daudz labāks atsisto ripu rādītājs izrādījies līgu zemāk spēlējošajam Artūram Šilovam. "Viņš tieši emocionāli, acīmredzot, pārdega. Viņam likās, ka būs mesija, glābējs, bet neveicās," – tā Merzļikina sniegumu raidījumā "Aizmugure" vērtēja hokeja treneris Gints Bisenieks. Fanu kluba "SDK Namejs" vadītājs Jānis Barkāns savukārt atgādināja, ka Merzļikins spēlējis spītējot mikrotraumai, kas arī varēja ietekmēt viņa sniegumu.

Jau vēstīts, ka Latvija 2022. gada pasaules hokeja čempionātu noslēdza 10. vietā, neiekļūstot izslēgšanas spēlēs. Kaut vilšanās, šī vieta tomēr objektīvi atspoguļo pašreizējo izlases spēku, atzina raidījuma viesi.

Runājot par vārtsargu lomu izlasē Bisenieks atgādināja, ka "treneris vienmēr komandu veido no vārtsarga". "Ja Bobam Hārtlijam olimpiskajās spēlēs pat līdz turnīra beigām nebija skaidrs, kurš ir pirmais vārtsargs, tad šeit jau pirms čempionāta bija jūtams, ka Haris [Harijs Vītoliņš – red.] liek akcentu tieši uz Elvi, ka tas būs pirmais vārtsargs, un visu tam pakārtoja," norādīja Bisenieks. Stabilāku sniegumu tomēr beigu beigās uzrādīja Šilovs. "Viņš tieši emocionāli, acīmredzot, pārdega. Viņam likās, ka būs mesija, glābējs, bet neveicās tā, kā viņš bija domājis un tas radīja diskomfortu viņam pašam," Merzļikina sniegumu vērtēja Bisenieks.

Barkāns savukārt uzsvēra, ka Merzļikins nenoliedzami centies un darījis visu, ko varējis, tādēļ arī atbalsts viņam no komandas biedru puses bijis acīmredzams. "Mēs jau arī dažas nianses nezinājām. Tagad izrādās viņam bija mikrotrauma, sēdēja uz soliņa ar bluķi ledus ap kāju. Varbūt arī speciāli to neteica, lai pretinieki nezina, bet, acīmredzot, tā Elvim traucēja parādīt labāko sniegumu," atzina Barkāns.

Piedāvājam iepazīties ar raidījuma saturu:

Bisenieks vērtēja, ka Latvijas izlase nospēlējusi savu spēju robežās. Ja būtu uzsmaidījusi veiksme, varēja arī iekļūt ceturtdaļfinālā, bet kopvērtējumā viņš izlases sniegumu atzina par labu. Barkāns savukārt atzina, ka skaistākās izlases spēles šogad atkal bijuši zaudējumi pret Somiju un Zviedriju: "Divi skaisti "zāģi" kā parasti".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!