Vēl septembra sākumā par Latvijas titulētākā sieviešu basketbola kluba "TTT Rīga" likteni un finansējumu nebija skaidrības – idejai mainīt kluba juridisko statusu no nodibinājuma uz biedrību dzirdīgas ausis atradušās, taču dažādu birokrātijas un ārēju apstākļu dēļ process bijis tik lēns un smagnējs, ka bijuši vairāki brīži, kad nolaidušās rokas un šķitis – "tagad izskatās, ka vairs nekas nebūs", "Delfi" TV" sporta notikumu raidījumā "Aizmugure" sarunā ar žurnālistu Uldi Strautmani atzina "TTT Rīga" ģenerālmenedžeris Artūrs Štālbergs.

"TTT Rīga" valdes priekšsēdētājs Juris Švanders raidījumā skaidroja, ka nodibinājuma statusam bijuši funkcionāli trūkumi – tas nevar piesaistīt vairāk biedru un nodibinājumam nevar maksāt biedra naudas. Vienlaikus viņš pauda, ka tik mazās valstīs kā Latvija lielie klubi, kas startē Eiropas līmenī, nespēj eksistēt bez bez valsts un pašvaldību atbalsta, un, ņemot vērā šā brīža izaicinājumus ekonomikā, finansiālais aspekts bijis arī nozīmīgs iemesls, kāpēc ar nodibinājumu saistītie jautājumi "ļoti smagi risinājušies".

Štālbergs raidījumā pauda pārliecību, ka "Latvijas un Baltijas līgā esam ļoti konkurētspējīgi arī ar esošo sastāvu", un arī Švanders piebalsoja, ka, viņaprāt, spēlētājām ir iespēja atgriezties arī pie medaļām, taču ceļā uz panākumiem "katrs zobrats būs svarīgs".

Tikmēr kluba vadībai vēl priekšā liels darbs, lai atrisinātu kluba finansējuma jautājumus. Švanders pauda, ka 800 000 eiro ir "minimālā sarkanā līnija, bez kuras nav vērts šķiet naudu, braukt un zaudēt visas spēles." Šobrīd aptuveni 80% kluba finansējuma veido pašvaldības atbalsts, bet ideālā scenārijā proporcijai vajadzētu būt apgrieztai, uzskata Švanders. Taču šobrīd kā sasniedzamu mērķi kluba valdes priekšsēdētājs minēja, ka pašvaldības atbalstam kluba finansēšanā vajadzētu nonākt zem 80%: "tad visiem būs patīkamāk un mērķi būs sasniegti augstāki".

Piedāvājam iepazīties ar raidījuma saturu:

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!