"Es strādāju "Latvijas Gāzē", es nestrādāju "Gazprom" – nevienu dienu neesmu strādājis "Gazprom"," raidījumā "Kāpēc" norādīja AS "Latvijas Gāze" valdes priekšsēdētājs Aigars Kalvītis, jautāts par to, vai nejūt sevī iekšēju konfliktu par darbību Krievijas uzņēmumu labā, kuru nauda tiek tērēta kara sponsorēšanai.

Uz žurnālistes iebildi, ka puse "Latvijas Gāzes" akcionāru ir "Gazprom" kopā ar "Rosneft", kas ir viņa darba devēji, Kalvītis atbildēja: "Es esmu Latvijas pilsonis, strādāju Latvijas kompānijā. Tikpat labi es varētu teikt – mani akcionāri ir Vācijas valdība, Eiropas Komisija, sešas lielas Eiropas investīciju bankas un 2% Latvijas iedzīvotāju."

Kalvītis norādīja, ka viņam ir līgums vēl uz pusotru gadu, un tas būs viņa paša ziņā, ko darīt pēc tam, bet šobrīd viņš ir šādās līgumsaistībās: "Daru svētīgu darbu, lai, vismaz manā uztverē, nodrošinātu enerģētisko drošību Latvijas valstij."

"Enerģētika, manuprāt, ir nozīmīgākā nozare valstī, un tas, ko es daru, man šobrīd dod gandarījumu. Visas šīs peripetijas un grūtības, kas šobrīd man ir jārisina – uzskatu, ka tieku ar tām galā," secināja Kalvītis.

Uz jautājumu par to, ka, pretēji likumam, "Gazprom" turpina piedalīties akcionāru sapulcēs, Kalvītis norādīja, ka "Gazprom" pārstāvji "nebalso un nepieņem lēmumus", tādēļ nekādas ietekmes uz "Latvijas Gāzi" viņiem šobrīd nav. Kalvītis uzsvēra, ka viņš kā valdes priekšsēdētājs strādā visiem akcionāriem vienādi, un nevar vienam vai otram akcionāram dot vai nedot kādas prioritātes, jo šajā situācijā viņš esot ļoti neitrāls.

Pilnu raidījuma ierakstu skatieties šeit.

Visas raidījuma "Kāpēc" epizodes klausāmas arī Apple un Spotify podkāstos!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!