Krievijas iebrukums Ukrainā Rietumu sabiedrību nolicis izvēles priekšā – iestāties par demokrātiskām vērtībām, nosodot agresīvu lielvalsti, vai sekot Krievijas propagandas pavadā un attaisnot zvērības Ukrainā. Vienlaikus asu baznīcas pretestību raisījis Saeimā apspriestais Civilās savienības likums. Par šiem un citiem aktuāliem tematiem Lieldienu priekšvakarā žurnāliste Olga Dragiļeva raidījumā "Kāpēc" sarunājās ar Romas Katoļu baznīcas Rīgas arhibīskapu metropolītu Zbigņevu Stankeviču.

Reliģiskās kopienas visā Latvijā ne tikai lūdzas par mieru Ukrainā, bet seko līdzi arī aktualitātēm iekšpolitikā, tajā skaitā tās paudušas bažas, ka Civilās savienības likums, kas patlaban tiek skatīts Saeimā un paredz ieviest jaunu veidu divu pilngadīgu personu kopdzīves juridiskai reģistrēšanai, pavērs iespējas reģistrēt viendzimuma pāru attiecības. Baznīca bažījas, ka tas degradēs ģimenes jēdzienu.

Raidījumā aplūkoti arī citi temati, kuros iesaistīta baznīca - attieksme pret abortiem, ja grūtniecība iestājusies izvarošanas rezultātā, un apsūdzības priesterim Pāvelam Zeiļam.

Kāpēc” epizodes podkāstu formātā noklausāmas arī Apple un Spotify platformās!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!