Runājot par Krievijas iebrukumu Ukrainā, nereti izskan pārmetumi arī Krievijas opozīcijai, ka tā nav spējusi apturēt pašreizējo valsts vadītāju Vladimiru Putinu un arī tagad dara par maz, lai izbeigtu karu. Kāpēc Putins joprojām turas un kāpēc opozicionāri uztraucas par Eiropas vīzu iespējamo aizliegumu - skatieties raidījumā "Kāpēc", kurā žurnāliste Olga Dragiļeva sarunājās ar Krievijas opozīcijas līdera "labo roku" Leonīdu Volkovu.

Volkovs ir Krievijas politiķis un sabiedriskais darbinieks, kurš aktīvi iesaistījies politikā kopš 2009.gada, kad uz četriem gadiem tika ievēlēts par Jekaterinburgas pilsētas domes deputātu. Kopš 2009.gada viņš ir arī kustības "Solidaritāte" biedrs, bet 2012.gadā bijis viens no "Tautas brīvības partijas" dibinātājiem un padomes locekļiem.

Volkovs ir Krievijas opozīcijas koordinācijas padomes Centrālās vēlēšanu komitejas loceklis un bija viens no Navaļnija 2013. gada Maskavas mēra vēlēšanu kampaņas vadītājiem, vēlāk, 2018.gadā, vadījis Navaļnija vēlēšanu kampaņu.

Saistībā ar darbošanos organizācijā "Korupcijas apkarošanas fonds" Volkovs vairākkārt aizturēts, pret viņu ierosinātas arī vairākas krimināllietas. Krievijas tiesa viņu izsludinājusi starptautiskā meklēšanā, bet kopš 2019.gada Volkovs dzīvo Lietuvā.

Raidījumā Volkovs komentē Krievijas iebrukumu Ukrainā, Putina stratēģiju, opozīcijas neveiksmes un sankcijas pret Krieviju.

Visas raidījuma "Kāpēc" epizodes klausāmas arī Apple un Spotify podkāstos!

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!