Kāpēc Daugavpils pretojās padomju armiju slavinošo pieminekļu nojaukšanai un ko otrā lielākā pašvaldība Latvijā darījusi, lai palīdzētu saviem iedzīvotājiem samazināt apkures rēķinus? Par šiem un citiem aktuāliem tematiem piektdien, 4. novembrī, pulksten 12 raidījumā "Kāpēc" žurnāliste Olga Dragiļeva iztaujās Daugavpils mēru Andreju Elksniņu "Saskaņa".

Elksniņš pirmo reizi par Daugavpils mēru kļuva 2017. gadā, un iepriekšējā sasaukuma laikā no amata tika gāzts divas reizes.

Pēc tam, kad "Saskaņa" Daugavpilī 2021. gadā notikušajās pašvaldību vēlēšanās ieguva septiņus no 15 Daugavpils domes deputātu krēsliem un kopā ar vienīgo ievēlēto Latvijas Krievu savienības deputātu izveidoja koalīciju, Elksniņa krēsls pašvaldībā kļuvis stabilāks.

Taču šogad notikušās Saeimas vēlēšanas liecina, ka iedzīvotāju simpātijas iekarojuši "Saskaņas" konkurenti - šajās parlamenta vēlēšanās par "Saskaņu" Daugavpilī nobalsoja vien 16,89% vēlētāju, kas ir uz pusi mazāk nekā iepriekšējās Saeimas vēlēšanās, kad "Saskaņa" Daugavpilī ieguva 35,73% balsu, kamēr jaunā prokremliskā partija "Stabilitātei" ieguva 26,01%.

Kāda ir paša Elksniņa politiskā nākotne pēc "Saskaņas" sagrāves Saeimas vēlēšanās - klausieties raidījumā.

Visas raidījuma "Kāpēc" epizodes klausāmas arī Apple un Spotify podkāstos!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!