Maija nogalē Latvijā politikā notikuši vairāki interesanti pavērsieni, kas ietekmējuši gan ikviena iedzīvotāja ikdienu, gan arī padziļinājusi plaisas jau tā domstarpību plosītajā koalīcijā starp "Jauno Vienotību", Nacionālo apvienību un "Apvienoto sarakstu". Kāda ir koalīcijas nākotne un kādas pārmaiņas varētu gaidīt valsts vadošās amatpersonas? Skatieties interviju ar Saeimas priekšsēdētāju Edvardu Smiltēnu "Delfi TV" raidījumā "Kāpēc" pulksten 12 ar žurnālisti Olgu Dragiļevu.

Pagājušās nedēļas sākumā sabiedrību saviļņoja Latvijas hokeja izlase, kas no pasaules čempionāta atveda mājās bronzu. Saeima svētdienas naktī lēma pirmdienu pasludināt par brīvdienu un tās vadošās amatpersonas ar Smiltēnu priekšgalā nākamajā dienā arī aktīvi piedalījās sportistu sveikšanā pie Brīvības pieminekļa, kur uzgavilēt bija ieradušies vairāki desmiti tūkstoši līdzjutēju.

Savukārt jau pāris dienas vēlāk 100 deputāti vēlēja jaunu Valsts prezidentu, un cīņā par šo amatu “Jaunās Vienotības” smagsvars Edgars Rinkēvičs koalīcijas biedru - “Apvienotā saraksta” - virzīto uzņēmēju Uldi Pīlēnu uzvarēja ar opozīcijas atbalstu.

Jau tajā pašā dienā, dažas stundas pēc vēlēšanām, premjerministrs Krišjānis Kariņš (JV) paziņoja, ka nepieciešams runāt ar “Zaļo un zemnieku savienību” un “Progresīvajiem” par “koalīcijas paplašināšanu”, savukārt “Apvienotais saraksts” uzstāj – mainīt koalīciju šobrīd būtu neprāts un tai jāstrādā visu Saeimas sasaukuma laiku.

Visas raidījuma "Kāpēc" epizodes klausāmas arī Apple un Spotify podkāstos!

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!