Ar jaunu jaudu un spilgtām personībām pie skatītājiem piektdien, 19.augustā, atgriezies Delfi TV interviju un diskusiju iknedēļas raidījums “Kāpēc”, kas turpinās piedāvāt, asus un neērtus jautājumus un aktuālus tematus. Otrās sezonas pirmajā raidījumā žurnāliste Olga Dragiļeva sarunājās ar Ukrainas populārākās grupas “Okean Elzy” līderi Svjatoslavu Vakarčuku.

"Okean Elzy" ir populārākā rokgrupa Ukrainā, tai ir plašs fanu loks ne tikai virknē Austrumeiropas valstu, bet arī Rietumvalstīs.

Grupas līderis Vakarčuks agrāk bijis arī Ukrainas Augstākās Radas deputāts, bet, kad viņa dzimtenē iebruka Krievijas karaspēks, mūziķis pieteicies teritoriālās aizsardzības vienībā.
Armijā Vakarčukam dots svarīgs uzdevums - muzicēt frontes līnijā, slimnīcās, kara drupās karavīriem un kara bēgļiem, lai iedvesmotu cilvēkus un palīdzētu smelties emocionālo spēku kara šausmu un grūtību pārvarēšanai.

Raidījuma "Kāpēc" jaunās sezonas pirmajā raidījumā piektdien, 19.augustā, žurnāliste Olga Dragiļeva sarunājās ar Vakarčuku par karu, viņa kalpošanu armijai, Ukrainas ceļu uz demokrātiju, tās iedzīvotāju un armijas spēku un pretošanos Krievijai.

Pirmo reizi kopš Krievija sāka uzbrukumu Ukrainai, "Okean Elzy" devušies Eiropas tūrē "Help for Ukraine", un 21. augustā mūziķi uzstāsies Rīgā, "Arēnā Rīga". Koncerttūres mērķis ir atgādināt Rietumvalstīm, ka karš joprojām turpinās un ka Ukrainai ir nepieciešams atbalsts, lai pretotos Krievijai, sargājot demokrātiju un brīvību arī ārpus valsts robežām. Koncertos iegūtie līdzekļi tiks novirzīti karā cietušajiem Ukrainas bērniem.

Visas raidījuma "Kāpēc" epizodes klausāmas arī Apple un Spotify podkāstos!

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!