Sankcijas ir izpostījušas Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam pietuvināto oligarhu dzīvesveidu, taču vēl nav likušas elitei sacelties pret asiņaino līderi. Tomēr tas nenozīmē, ka sankcijas nestrādā, uzsver Krievijas opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija komandas līderis Leonīds Volkovs: "Sankcijas ir kā rūsa. Tur viss korodē."

Viņš sankcijas salīdzina ar rūsu – tās nedarbojas ātri un nevar momentā sagraut ekonomiku, taču Krievijā process ir sācies: "Tur viss korodē. Reāli lūzt rūpniecības ķēdes. Krievijas Ārlietu ministrija nevar izsniegt biometriskās pases. Vairs nav mikročipu. Droši vien vairs nevar notikt kāda veida bruņošanās. Ir lielas problēmas ar sadzīves tehniku, ar rezerves daļām, ar IT sistēmām, ar lidmašīnām. Šīs sistēmas augs plašumā un pieaugs kā sniega bumba," saka Volkovs. Pēc viņa domām, sankciju patieso efektu manīsim pēc diviem, trīs gadiem.

Sankcijas ir svarīgi turpināt, jo tās kopā ar informatīvo un militāro spiedienu palielina iespēju sakaut Putinu. "Mēs nezinām, kas kļūs par pēdējo pilienu vai salmiņu, kas visu salauzīs. Mēs saprotam, ka Putins centīsies radīt tādu apdraudējumu pasaulei, ka viss, ko var izmantot cīņai pret viņu, kaut vai maznozīmīgs, ir jāizmanto cīņai pret viņu. Rezultātā Putinu pieveiks nevis konkrēta lieta, jo nav ne sudraba lodes, ne brīnuma, ar ko uzvarēt, bet gan kopīgi centieni no daudz un dažādiem virzieniem," mudina Volkovs.

Piedāvājam noskatīties raidījuma spilgtākās epizodes:

Kariem 21. gadsimtā ir arī citas dimensijas - ekonomiskais, politiskais, informatīvais karš. 10 gadu darba rezultātā mums ir unikāls kanāls komunikācijai ar Krievijas vēlētājiem, kam ir zināma uzticība un miljoniem sekotāju sociālajos tīklos. Darīsim visu, lai šo kanālu pārvērstu par ieroci cīņai pret Putinu.

Kopš Aleksejs Navaļnijs pārcelts uz stingrā režīma koloniju, viņš atrodas ieslodzījumā nevis kopā ar krāpniekiem un kabatas zagļiem, bet gan ar slepkavām un izvarotājiem, un dzīves apstākļi ir ievērojami pasliktinājušies, tomēr ar advokāta starpniecību ar viņu ir iespējams sazināties un viņš piedalās opozīcijas kustības vadīšanā, saka Volkovs.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!