"Delfi TV" raidījums "Komandcentrs" ceļu pie skatītājiem un lasītājiem sāka nokaitētā brīdī, kad pie Ukrainas robežām pulcējās ap 120 tūkstošiem krievu karavīru un politiķu un militāro ekspertu prognozes par nākotni bija atšķirīgas. No daudziem iespējamajiem konflikta scenārijiem ne visi ir piepildījušies un Ukrainas armija Krievijai frontes līnijās sagādājusi ne vienu vien "pārsteigumu", izrādot sīvu pretestību, taču diemžēl pat ļoti precīzi piepildījusies prognoze, ko jau nedēļu pirms kara sākuma raidījuma pirmajā epizodē izteica "Amnesty International" Eiropas reģionālā biroja direktors Nils Muižnieks – katru reizi, kad Krievija iesaistās karā, tās pastrādātie noziegumi pret civiliedzīvotājiem ir baisi.

"Komandcentrs" reizi divās nedēļās pievēršas interesantākajiem notikumiem aiz robežām un jūrām, taču Krievijas iebrukums Ukrainā gan konflikta tuvuma, gan neticamās brutalitātes dēļ neizbēgami ir caurvijis visas turpmākās "Komandcentra" epizodes, notikumus starptautiskās politikas perifērijā atstājot otrajā plānā.

Raidījuma vadītājs, pieredzējušais "Delfi" ārzemju ziņu redaktors Ansis Īvāns, saka, ka raidījuma "dzimšanas diena" sakritusi ar laiku, kad karš Krievijā dziļi satricinājis ne tikai Ukrainas kaimiņvalstis, bet arī Rietumvalstu dienaskārtību Eiropā un otrpus okeānam. "No sākuma nebūtu iedomājies, ka šajā raidījumā tik bieži analizēsim karaspēkus, frontes līnijas izmaiņas, dažādu modeļu tanku un militāro dronu efektivitāti kaujas laukā," atzīst žurnālists.

Kara hronoloģija: piedāvājam iepazīties ar aizvadītā gada spilgtākajām epizodēm "Komandcentrā":

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!