Krievijai ir nepieciešami ieguvumi, kas "attaisnotu" iebrukumu Ukrainā, un "saprotamu iemeslu dēļ", tie nepieciešami līdz 9. maijam, kad Krievijā svin uzvaru Otrajā pasaules karā. Vai šāda operācija tiks izvērsta – tas atkarīgs arī no tā, cik jaudīgas būs Rietumvalstu sankcijas pret agresorvalsti – tā raidījumā "Komandcentrs" prognozēja bloga "Vara bungas" autors un Nacionālo bruņoto spēku rezerves kapteinis Mārtiņš Vērdiņš.

Vērdiņš raidījumā pieļāva, ka šobrīd Krievijas politiskā un militārā vadība veic rūpīgu risku analīzi, lai secinātu, vai īstenot operāciju, kurā censties nevis vairs tikai bombardēt, bet reāli pārņemt savā varā minētās pilsētas. "Jo Krievijai, skaidrs, ka ir nepieciešami nozīmīgi ieguvumi, kas lielākā vai mazākā mērā attaisnotu visu šo te neprātīgo operāciju. Tas nozīmē, ka viņiem būs nepieciešami simboliski ieguvumi, piemēram, Mariupole, Kijeva, Harkiva – šīs trīs pilsētas varētu dot šo simboliskumu. Un man ir bažas, ka to centīsies panākt līdz 9. maijam, saprotamu iemeslu dēļ," raidījumā pauda Vērdiņš.

Viņš arī norādīja, ka kopumā ir svarīgi saprast, cik lielā mērā ekonomiskās sankcijas pret Krieviju ietekmēs tās militārās operācijas Ukrainas teritorijā. "Jo jaudīgākas būs sankcijas, jo lielāka varbūtība, ka nenotiks pilsētu ieņemšanas mēģinājumi. Tas vienkārši atturēs," pauda Vērdiņš.

Piedāvājam iepazīties ar raidījuma saturu:

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!