Šobrīd nekas neliecina, ka karadarbība Ukrainā ziemas laikā varētu aprimt, kaut situācija trīs frontes sektoros būtiski atšķiras – tā raidījumā "Komandcentrs" izteicās Nacionālo bruņoto spēku majors Jānis Slaidiņš. Ziemeļos Luhanskas apgabalā Ukrainas spēki iet uzbrukumā, dienvidos Zaporožjes un Hersonas apgabalos tie apšauda iebrucēju piegādes ceļus, bet centrālajā jeb austrumu frontes sektorā joprojām uzbrukumā iet iebrucēji, cenšoties ieņemt Bahmutas pilsētu. Viņu taktika gan ir tāda pati, kā Otrā pasaules kara laikā – "skrien pār lauku bļaujot "Urā!" – kāda Ukrainas kolēģa teikto atstāstīja Slaidiņš.

Šobrīd, kad aprit deviņi mēneši kopš pilna mēroga iebrukuma sākuma, nav indikāciju, ka Krievijai varētu izdoties izveidot kādu jaunu liela mēroga pārrāvumu frontē, tomēr uzbrukuma tempu tā spēj noturēt, sevišķi Donbasa frontē, kur jau ilgstoši cenšas iekarot Bahmutas pilsētu. Ukraiņi to aizstāv ar lielām grūtībām, bet tas, sākoties aukstajam laikam, ir ļoti būtiski, skaidroja Slaidiņš. Ukrainas aizstāvju aizsardzības pozīcijas ir ēkās, kamēr uzbrucēji faktiski nāk no klaja lauka.

"Ļoti labi situāciju raksturojis cilvēks no Ukrainas 59. brigādes, kas aizstāv Bahmutu. Kā notiek šie uzbrukumi – viņi ir neapmācīti, viņi skrien pār lauku bļaujot "Urā!". Vienkārši tā ir cilvēku slepkavošana. Te atkal parādās krievu kara vešanas māksla – nerēķinoties ar zaudējumiem, sasniegt kaut kādu mērķi," viņš stāstīja. Jāatzīmē, ka šajā frontes sektorā pārsvarā karo tā sauktie "vāgnerieši" jeb oligarha Jevgēņija Prigožina privātās armijas algotņi. Slaidiņš atzīmēja, ka par Bahmutas iekarošanu šīs operācijas vadītājs varētu cerēt iegūt Krievijas varoņa nosaukumu.

Piedāvājam iepazīties ar raidījuma saturu:

Kaut ziņu virsrakstos pēdējā laikā bijis maz jaunumu par izmaiņām frontē, reālā karadarbība nav pieklususi. Pēc tam, kad okupanti veiksmīgi atkāpušies no Hersonas, saglabājot ap 25 000 kaujasspējīgu karotāju, sagaidāms, ka tie tiks pārdislocēti uz fronti Donbasā.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!