Nedēļas nogalē, svētdien, 11. septembrī, mākslas centrā "Totaldobže", Viskaļu iela 36a, Rīgā notiks īpašs labdarības koncerts, kurā tiks vākti ziedojumi mūziķim Rolandam Ūdrim-Balodim un viņa ģimenei, lai palīdzētu izveidot mājvietu – zaļo oāzi Bebrenē. Līdzekļi tiek vākti ar fonda "Līdzskaņa" starpniecību. Šāds fonds savulaik tika dibināts, lai varētu sniegt atbalstu nelaimē nonākušiem mūziķiem. Par to kā klājas Ūdrītim un kas iecerēts mājā Bebrenē raidījumā "KultūrKlubs" stāsta viņa dzīvesbiedre, dziedātāja un aktrise Ilona Balode-Ūdre, bet par fonda "Līdzskaņa" aktuālajām aktivitātēm runā mūziķis un fonda valdes loceklis Kārlis Auzāns.

Šovasar Ilona Balode-Ūdre un Rolands Ūdris-Balodis nosvinēja septīto kāzu jubileju, seši no šiem gadiem pavadīti cīnoties par Ūdrīša atlabšanu pēc liktenīgās avārijas 2016. gada janvārī. Abu dēlam Bārtam šobrīd ir jau seši gadi. Sarunā "KultūrKlubā" Ilona, kura ir Ūdrīša lielākais balsts, saka, šobrīd viņas ģimenei klājas samērā labi un kopumā noskaņojums ir darbīgs.

Viens no lielajiem ģimenes jaunumiem ir lauku īpašums Bebrenē, kas tika iegādāts pirms diviem gadiem par kompensācijas naudu, ko mūziķis saņēma par traģisko satiksmes negadījumu. Šogad ģimenei jau izdevies vienu vasaras nedēļu nodzīvot Bebrenes mājās, šķūnītī, pērn visi vēl nakšņojuši teltī. Tas bijis iespējams pateicoties talkai un palīdzīgām rokām. Bet, lai ievāktos lauku mājā un tā kļūtu pilnvērtīgi apdzīvojama, tai ir nepieciešams ielikt durvis, logus, uzmūrēt jaunu krāsni un salabot jumtu. Šobrīd ģimenei nepieciešama gan finansiāla, gan arī praktiska palīdzība. Jāpiebilst, ka ar naudu, būvmateriāliem un arī palīdzīgām rokām palīdzēt Ūdrīša ģimenei varēs arī pēc koncerta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!