No šī gada 17. līdz 21. augustam jau desmito reizi norit laikmetīgā cirka festivāls "Re Rīga!", kas šogad sola plašu programmu ar pašmāju un ārzemju māksliniekiem. Festivāla vadmotīvs ir sauklis "Nejaušā satikšanās/Seko man", mudinot uz aktīvu skatītāju iesaisti cirka performancēs, apmeklētājus sagaida arī parkūra elementi un elpu aizraujoša fiziskā komēdija. Par festivāla piedāvājumu un Rīgas cirka gaidāmo nākotni DelfiTV raidījumā "Kultūrklubs" stāstīja Rīgas cirka vadītāja Māra Pāvula un Rīgas cirka radošais direktors un festivāla "Re Rīga!" rīkotājs Mārtiņš Ķibers.

Kā sarunā norāda abi viesi, laikmetīgā cirka festivāls "Re Rīga!" šogad aicina skatītājus uz aktīvāku līdzdalību un iziet ielās, bet festivāla kulminācijā – beļģu trupas "Be Flat" radītajā noslēdzošajā izrādē "Follow Me" jeb "Seko man" skatītājiem būs jāpārvietojas kopā ar māksliniekiem pa Rīgas ēkām un jumtiem. Tāpat būs iespēja redzēt arī amerikāņu kontorsionistes Marinas Čerijas priekšnesumu fiziskās komēdijas žanrā.

Māra Pāvula atzīst, ka sabiedrībā priekšstats par cirku pēdējo gadu laikā ir mainījies, kopš izrādēs vairs netiek izmantoti dzīvnieki, tomēr nezūd stereotipi, ka cirks paredzēts tikai bērniem. "Rīgas cirks dodas laikmetīgā virzienā, bet atsevišķās sabiedrības grupās joprojām ir spēcīgs priekšstats par cirku ar klaunu un lāci," piebilst Mārtiņš Ķibers. Viņš norāda, ka Rīgas cirka misija ir mainīt šos priekšstatus un pārliecināt sabiedrību, ka cirks ir mākslas žanrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!