Ziemassvētku un Jaunā gada sagaidīšanas laikā Latvijas teātros un citās kultūrvietās pieejams plašs svētku koncertu un pasākumu klāsts. Kuri no tiem mirdzēs viskrāšņāk un Latvijā tiek koptas svētku koncertu tradīcijas? Par to Monika Cālīte pulksten 16 raidījumā "KultūrKlubs" runā ar aktrisi un dziedātāju Zani Dombrovsku, Latvijas Nacionālā teātra koncerta "Spuldzēs aizdegts prieks" aranžētāju Zani Dombrovsku, kā arī režisori, Rīgas Cirka eglītes "Ziemassvētku putekļi" režisori Paulu Pļavnieci.

Latvijas Nacionālajā teātrī koncertā "Spuldzēs aizdegts prieks" aktieri uz skatuves dzied latviešu komponistu ziemas dziesmas Zanes Dombrovskas aranžējumā, stāsta stāstus un vēlreiz no jauna atklāj, ka dzeja ir vārdos ieslēgts noslēpums, norāda organizatori. "Sniegs, kas nenokūst, lai kādi laiki aiz loga, aizdegtas visas spuldzītes, kas teātrī atrodamas, un sagaidīti vismīļākie cilvēki skatītāju zālē," paudusi režisore Dita Lūriņa.

Tikmēr Rīgas Cirka arēnā pēc gandrīz desmit gadu pārtraukuma tiek atjaunota Ziemassvētku eglītes tradīcija. "Cirks ir uzposts un gatavs svētkiem, tomēr tā iemītnieki ir noraizējušies: svinības nevar sākties, jo nekur nav atrodams vienradzis Ziemradzis, pie kura glabājas noslēpumainie Ziemassvētku putekļi. Lai atrastu Ziemradzi un izglābtu Ziemassvētku brīnumu, pie darba jāķeras ne vien Rīgas cirka rūķiem Ausmiņai un Fiksītim, bet arī mazajiem un lielajiem cirka apmeklētājiem," pasākumu "Ziemassvētku putekļi" piesaka organizētāji.

Dažādi svētku koncerti notiek arī citviet, kā "Dailes" teātrī un Latvijas Nacionālajā operā un baletā.

"KultūrKlubs" ir "Delfi TV" raidījums, kura epizodes publicējam katru nedēļu piektdienās pulksten 16. Raidījumā Monika kopā ar Latvijas sabiedrībā iemīļotām kultūras personībām runā par interesanto un aktuālo kultūras, popkultūras un izklaides pasaulē.

Raidījuma jaunākās epizodes ir pieejamas Apple un Spotify podkāstos!

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!