Kādas ir svarīgākās problēmas Latvijas sabiedrībā un kā iespējamā nākamā Valsts prezidente plāno piedalīties to risināšanā? Par šiem un citiem jautājumiem "Delfi TV" raidījumu sērijā "Nākamais, lūdzu!" žurnāliste Olga Dragiļeva sarunājās ar Eiropas ierēdni un diasporas aktīvisti Elīnu Pinto, kuru prezidentes amatam virza partija "Progresīvie".

Saeima 31. maijā vēlēs jaunu Latvijas Valsts prezidentu. Lai gan sabiedrība tiešā veidā prezidenta vēlēšanu iznākumu ietekmēt nevar, ar tās viedokli Saeimas deputātiem būtu jārēķinās, balsojot par kādu no kandidātiem.

Pinto kandidatūru “Progresīvie” pieteica 11. maijā. Partija jau vairākas nedēļas pirms vēlēšanām pauda, ka virzīs pati savu kandidātu un prezidentes amatā vēlētos redzēt sievieti.

Pinto savu karjeru sākusi Tiesībsarga birojā, bet visai drīz profesionālās intereses aizvedušas Eiropas Savienības (ES) institūciju virzienā - viņa bijusi padomniece ārpolitikas un drošības politikas jautājumos, strādājusi Eiropas Komisijā par tulku, un vienlaikus darbojusies Eiropas Latviešu apvienībā, tostarp piedaloties Diasporas likuma tapšanā. Aptuveni gadu bijusi pašreizējā Valsts prezidenta Egila Levita padomniece modernas valsts un ilgtspējas jautājumos.

Valsts prezidentes amatam Pinto virza partija “Progresīvie”. Pinto nav bijusi Latvijas politisko partiju biedre, bet kopš “Progresīvo” dibināšanas 2017. gadā viņas vārds atrodams partijas ziedotāju sarakstā.

"Delfi" piedāvā noskatīties intervijas arī ar pārējiem diviem Valsts prezidenta amata kandidātiem - sarunu ar Uldi Pīlēnu varat noskatīties šeit, bet ar Edgaru Rinkēviču – šeit. Savukārt pirmdien, 29. maijā, pulksten 13 “Delfi TV” piedāvā diskusiju, kurā par dažādiem tematiem diskutē visi trīs kandidāti.

Izvērstu raidījumu aprakstu un grafiku skatiet sadaļā “Nākamais, lūdzu!” kā arī "Delfi TV" pārraižu kalendārā.

Raidījuma epizodes ir pieejamas arī Apple un Spotify podkāstos!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!