Kādas ir svarīgākās problēmas Latvijas sabiedrībā un kā nākamais Valsts prezidents plāno piedalīties to risināšanā? Par šiem un citiem jautājumiem "DelfiTV" raidījumu sērijā "Nākamais, lūdzu" žurnāliste Alina Lastovska sarunājās ar ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču, kuru prezidenta amatam virza viņa paša pārstāvētā "Jaunā Vienotība".

Saeima 31. maijā vēlēs jaunu Latvijas Valsts prezidentu. Lai gan sabiedrība tiešā veidā prezidenta vēlēšanu iznākumu ietekmēt nevar, ar tās viedokli Saeimas deputātiem būtu jārēķinās, balsojot par kādu no kandidātiem.

Rinkēviča kandidatūru "Jaunā Vienotība" pieteica 11. maijā – nākamajā dienā pēc tam, kad pašreizējais Valsts prezidents Egils Levits paziņoja, ka uz otru termiņu tomēr nekandidēs.

Rinkēvičs pēdējos 12 gadus aizvadījis ārlietu ministra postenī. Darbību politikā sācis kā "Latvijas ceļa" biedrs, 2008. gadā vadījis tā brīža Valsts prezidenta Valda Zatlera kanceleju, ar viņu kopā vēlāk piedalījies "Zatlera Reformu partijas" dibināšanā, bet kopš 2014. gada ir "Jaunās Vienotības" biedrs. Apņēmies būt politiski neitrāls, ja kļūs par Valsts prezidentu.

Interviju ar Valsts prezidenta amata kandidātu Uldi Pīlēnu varat noskatīties šeit, savukārt piektdien, 26. maijā, pulksten 11 iztaujāsim Valsts prezidenta amata kandidāti Elīnu Pinto. Pirmdien, 29. maijā, pulksten 13 "Delfi TV" piedāvā diskusiju, kurā par dažādiem tematiem diskutē visi trīs kandidāti.

Raidījuma epizodes ir pieejamas arī Apple un Spotify podkāstos!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!