Kādas ir svarīgākās problēmas Latvijas sabiedrībā un kā iespējamais nākamais Valsts prezidents plāno piedalīties to risināšanā? Par šiem un citiem jautājumiem "Delfi TV" raidījumu ciklā "Nākamais, lūdzu!" nedēļu pirms vēlēšanām žurnāliste Olga Dragiļeva sarunājas ar uzņēmēju Uldi Pīlēnu, kuru šim amatam virza "Apvienotais saraksts".

Saeima 31. maijā vēlēs jaunu Latvijas Valsts prezidentu. Lai gan sabiedrība tiešā veidā prezidenta vēlēšanu iznākumu ietekmēt nevar, ar tās viedokli Saeimas deputātiem būtu jārēķinās, balsojot par kādu no kandidātiem.

Pīlēns bija pirmais, kurš jau 11. aprīlī pieteica savas ambīcijas kļūt par Valsts prezidentu. Uzņēmējs politikā nav pirmo reizi - deviņdesmito gadu beigās piedalījies “Tautas partijas” dibināšanā un desmit gadus bijis tās valdes loceklis. Pēc vairāku gadu pārtraukuma pērn Pīlēns atgriezies politikā, pirms 14. Saeimas vēlēšanām nodibinot politisko partiju apvienību "APVIENOTAIS SARAKSTS - Latvijas Zaļā partija, Latvijas Reģionu Apvienība, Liepājas partija", kas tagad virza viņu prezidenta amatam.

Interviju ar Valsts prezidenta amata kandidātu Edgaru Rinkēviču (JV) skatieties ceturtdien, 25. maijā, pulksten 11.45, bet ar Elīnu Pinto – piektdien, 26. maijā, pulksten 11.

Savukārt pirmdien, 29. maijā, pulksten 13 “Delfi TV” piedāvā diskusiju, kurā par dažādiem tematiem studijā debatēs visi trīs kandidāti.

Izvērstu raidījumu aprakstu un grafiku skatiet sadaļā “Nākamais, lūdzu!” kā arī "Delfi TV" pārraižu kalendārā.

Raidījuma epizodes ir pieejamas arī Apple un Spotify podkāstos!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!