Ar debatēm 30. septembrī pulksten 12, kurās piedalās sešu sarakstu izvirzītie premjerministra amata kandidāti, turpinās 14. Saeimas vēlēšanu raidījumu cikls "Nākamais, lūdzu!". Šoreiz studijā Ainārs Šlesers, Jānis Bordāns, Aldis Gobzems, Kaspars Briškens, Artis Pabriks un Uldis Pīlēns. Raidījumu vada žurnālistes Alina Lastovska un Olga Dragiļeva, un tas skatāms vispirms tiešraidē, bet vēlāk – raidījumu arhīvā.

Sarakstu līderi debatē par Latvijas nākotnei būtiskiem un sarakstu programmās ietvertiem tematiem – veselību, drošības stiprināšanu, ekonomikas noturību un attīstību, kā arī atbalstu iedzīvotājiem.

Piedalīties premjerministra amata kandidātu debatēs aicināti to vēlēšanu sarakstu pārstāvji, kuru reitings Latvijas sabiedrisko mediju publicētajās socioloģiskajās aptaujās pārsniedz 2%. Ņemot vērā, ka šim kritērijam atbilst 12 saraksti, kvalitatīvu debašu norises nodrošināšanai saraksti sadalīti divos raidījumos atbilstoši Centrālās vēlēšanu komisijas izlozētajiem kārtas numuriem. Sarakstu 12. LATVIJA PIRMAJĀ VIETĀ pārstāv Šlesers, sarakstu 13. "Konservatīvie" pārstāv Bordāns, sarakstu 14. "Politiskā partija "KATRAM UN KATRAI"" pārstāv Gobzems, sarakstu 15. "PROGRESĪVIE" pārstāv Briškens, sarakstu 16. "Attīstībai/Par!" pārstāv Pabriks, un sarakstu 18. "APVIENOTAIS SARAKSTS - Latvijas Zaļā partija, Latvijas Reģionu Apvienība, Liepājas partija" pārstāv Pīlēns.

Jau vēstīts, ka no 19. augusta līdz pat 30. septembrim "Delfi" piedāvāja īpašu 14. Saeimas vēlēšanām veltītu raidījumu ciklu "Nākamais, lūdzu!" – kandidātu sarakstu līderu intervijas un debates. Visu cikla raidījumu saraksts pieejams šeit. Jāpiebilst arī, ka jau rīt, 1. oktobrī, līdz ar vēlēšanu iecirkņu slēgšanu pulksten 20 "Delfi TV" pārraidīs sešas stundas ilgu vēlēšanu rezultātu apskatu, kurā piedalīsies dažādu nozaru eksperti, kā arī paši politiķi.

Gan raidījumu ciklu "Nākamais, lūdzu!", gan tradicionālo "Delfi" pirmsvēlēšanu rakstu un politiskās analīzes sadaļu "Domā, spried un sver!" līdzfinansē Sabiedrības integrācijas fonds, kas portālam "Delfi" piešķīris naudu programmas "Atbalsts medijiem sabiedriski nozīmīga satura veidošanā" ietvaros.

Raidījuma epizodes ir pieejamas arī Apple un Spotify podkāstos!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!