"Ja nonākam pie kritiski nepatīkamas situācijas, pie kuras, ceru, ka nenonāksim, ka Nacionālā apvienība (NA) nav koalīcijas sastāvā, ka mūsu ministri nav valdībā pārstāvēti, mēs būsim atvērti sarunām par iespējamo sadarbības līguma slēgšanu, par vienošanos atbalstīt [premjera Krišjāņa] Kariņa mazākuma valdību," raidījumā "Spried ar Delfi" sacīja NA līderis Raivis Dzintars.

Dzintars uzsvēra, ka sabiedrība sagaida no politiķiem rīcību pēc būtības, nevis "lēmumu pēc formas, rīcību, kas izskatās pēc rīcības". Ja NA tikai aicinātu izvērtēt iekšlietu ministres Marijas Golubevas (A/P) atbildību par 9. un 10. maija notikumiem un nebūtu gatava konsekventi rīkoties, tas būtu "lēmums pēc formas", uzskata Dzintars.

Līdz ar to gadījumā, ja koalīcijas partneru un premjera redzējums ir citādāks nekā NA, tad neredzam sevi koalīcijas sastāvā, pauda NA līderis. Vienlaikus NA ir būtiska stabilitāte, tāpēc šajā situācijā būtu iespējams diskutēt par sadarbību ar valdību.

"Uzskatu, ka šis nav reālākais scenārijs, es ceru, ka tas nebūs, bet arī mums būtiski, lai šo atlikušo laiku valsts vara ir pilnībā funkcionēt spējīga," akcentēja Dzintars.

Pilnu raidījuma ierakstu skatieties šeit.

Jau ziņots, ka 12. maijā NA Saeimas frakcija un valde lēmusi pieprasīt Ministru prezidentam Krišjānim Kariņam atbrīvot no amata iekšlietu ministri Mariju Golubevu (AP) saistībā ar situāciju 9. un 10. maijā pie pieminekļa Pārdaugavā, portāls "Delfi" uzzināja apvienībā "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK".

"Tas, ko 9. un 10. maijā ikviens Latvijai lojāls cilvēks bija spiests piedzīvot savā valstī, ir nepieņemami. To nevaram uzskatīt par ikdienišķu negadījumu, par ko politiskā atbildība aprobežojas ar simbolisku kritiku un solījumu laboties. Jāizdara viss iespējamais, lai šāda situācija nekad vairs neatkārtotos, " norāda NA vadītājs Raivis Dzintars.

Ja premjers un koalīcijas partneri šajā jautājumā neņems vērā NA viedokli, partijas valde neredz iespēju turpināt darbu šajā valdībā un lems par savu ministru atsaukšanu.

Raidījuma "Spried ar Delfi" jaunākās epizodes ir pieejamas Apple un Spotify podkāstos!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!