"Pirmā spēle būs ļoti svarīga gan trenerim, gan komandai, jo, uzvarot vienu spēli, nākamajā tu ieej jau ar paceltu galvu, un tici vairāk saviem spēkiem," tā pirmdien raidījumā "Spried ar Delfi" sacīja bijušais Latvijas izlases futbolists un futbola treneris Viktors Dobrecovs. Raidījumā viņš prognozēja Latvijas futbola izlases izredzes pirms šonedēļ un nākamnedēļ paredzētajām 2022. gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēlēm pret Melnkalni, Nīderlandi un Turciju.

"Būs smagi," tā Dobrecovs izteicās par situāciju, ka paredzētas trīs spēles vienas nedēļas laikā, un daudz laika būt jāpavada lidojumos, arī jāveic Covid-19 testi. Viņš piebilda: "Es tomēr ļoti ceru uz pirmo spēli, ka iegūsim tos punktus."

"Delfi" sporta žurnālists Reinis Lācis norādīja, ka "mums ir jātēmē tieši uz Melnkalnes izlasi kā komandu, kuru mēs varam pieveikt." Viņš vērtēja: "Jāliek solīti augstāk tās cerības un izvirzītais mērķis, jo Melnkalne ir tā, ar kuru mēs vismaz ceram cīnīties."

Par Viktora Dobrecova vārda pieminēšanu Latvijas futbola izlases galvenā trenera amata kandidātu vidū viņš saka: "Trenera apstiprināšana notiek ar "būs šis un viss." Dobrecovs pauž, ka nav jēga šobrīd runāt par viņu kā potenciālo izlases trenera variantu, jo konkurss neeksistējot. "Diemžēl notiek tā, kā notiek," viņš rezumē.

Piedāvājam noskatīties raidījuma nozīmīgākās epizodes:

Viktors Dobrecovs stāsta par spēlētāju psiholoģisko sagatavošanos pirmajai spēlei un norāda, ka ziemas apstākļos mums būtu bijis izdevīgāk pirmo kvalifikācijas spēli aizvadīt ar Turciju – .

Futbola eksperts skaidro atšķirību starp gatavošanos un spēlēšanu uz zālāja un mākslīgā seguma – .

Dobrecovs atbild uz jautājumu, vai pašreizējai Latvijas izlasei ir savs "rokraksts" – .

Runājot par galvenā trenera Daiņa Kazakeviča spējām veidot komandas kodolu un jautājumu par Artūra Karašauska dalību izlasē, Dobrecovs norāda: "Tā ir trenera problēma, ja mēs nevaram ar spēlētāju izrunāt, atrast kopsaucēju." – .

Raidījuma dalībnieki raksturo Melnkalnes izlasi, ar kuru Latvijas izlasei paredzēta pirmā spēle – .

Dobrecovs izsaka prognozes par pirmajām trijām kvalifikācijas spēlēm – .

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!