Aktīvists, kurš iebildis pret Ukrainas karoga pacelšanu pie Staņislava Broka Daugavpils mūzikas vidusskolas, nestrādā pašvaldības uzņēmumā, kā tas pausts Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) paziņojumā, raidījumā "Spried ar Delfi" pauda Daugavpils mērs Andrejs Elksniņš (Saskaņa).

Kā ziņots, VARAM ceturtdien izplatīja paziņojumu, informējot, ka ministrs Artūrs Toms Plešs (A/P) vērsies pie Elksniņa, aicinot paust atbalstu Ukrainai. Cita starpā paziņojumā norādīts, ka ikkatra pašvaldība un tās priekšsēdētājs ir atbildīgs par visas pašvaldības darbu, un nav pieļaujama situācija, ka pašvaldības un tās iestāžu un kapitālsabiedrību darbinieki tiešā vai netiešā veidā atbalstītu kara noziegumus un noziegumus pret mieru un cilvēci.

Tāpat VARAM paziņojumā vērsta uzmanība uz gadījumu, kad iedzīvotāju grupa Aleksandra Iļjina vadībā vērsusies pret karoga pacelšanu pie mūzikas skolas. Saskaņā ar publiski pieejamo informāciju Iljins ir pašvaldības SIA "Daugavpils dzīvokļu un komunālās saimniecības uzņēmums" tehniskā direktora vietnieka pienākumu izpildītājs, norādīts paziņojumā.

Elksniņš raidījumā "Spried ar Delfi" uzsvēra, ka minētais cilvēks kapitālsabiedrībā nestrādā jau kopš 15. februāra, bet darba devēja uzteikums viņam iesniegts jau 16. janvārī. "Es nevēlētos ministra kungam pārmest neprofesionalitāti, bet cilvēkiem, kuri viņam šo dokumentu gatavojuši, varu gan," piebilda Elksniņš.

Komentējot šo situāciju kopumā, Elksniņš pauda, ka jau laikus bija runājis ar skolas direktoru, mēģinot novērst šo nesakncionēto mītiņu, piedāvājot uzstādīt ceturto karoga mastu, taču sākotnēji saņēmis atteikumu. Vēlāk gan šajā jautājumā panākta vienošanās.

Daugavpils mērs arī uzsvēra, ka viņa uzdevums esot cilvēkus vienot, nevis šķelt, turklāt līdz gadījumam ar Ukrainas karogu pilsēta ir dzīvojusi absolūti miermīlīgu dzīvi: "Neredzējām uzplaiksnījumus ne no kreisās, ne no labās puses." Viņš arī akcentēja, ka pilsēta sniedz palīdzību Ukrainas bēgļiem.

Pilnu raidījuma ierakstu varat noskatīties šeit.

Raidījuma "Spried ar Delfi" jaunākās epizodes ir pieejamas Apple un Spotify podkāstos!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!